Radovi na desetak lokacija u vlasotinačkoj opštini

Na području vlasotinačke opštine trenutno se izvode građevinski radovi na desetak lokacija, od kojih je većina u seoskim mesnim zajednicama. Reč je o izgradnji propusta, potpornih zidova, uređenju i izgradnji ulica. Deo radova se finansira iz opštinskog budžeta, deo sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, a deo u partnerskom odnosu sa određenim ministarstvima.

U samom Vlasotincu u toku je zamena postavljanje LED svetiljki. Iz opštinskog budžeta finansiraju se ulice u Boljaru, vrednost 10.365 .309,00 dinara, izvođač AB Kop, zatim betonski propust u Ladovici, vrednost 478.248,00 dinara izvođač “Pionir” iz Vlasotinca, izgradnja atmosferske i kišne kanalizacije, vredna 10. 758.526,00 dinara, radove izvodi preduzeće Poslovnost iz Niša, a u toku su i poslovi na na letnjem održavanju  opštinskih puteva, njhova vrednost je  23.786.520,00 dinara.

– Naš je cilj da žitelji u svim mesnim zajednicama osete da neko brine o njihovim problemamima. Većinu projekata radimo po prioritetima, a određene projekte radimo zbog toga što su za takvu vrstu poslova bili raspisani konkursi kod različitih ministarstva i nismo želeli da ih propustimo već da taj novac donesemo u Vlasotince i time u opštinskom budžetu oslobodimo sredstva za druge poslove. Na jučerašnjem sastanku sa državnim sekretarom Ministarstva za zaštitu životne sredine Draganom jeremićem razgovarali smo o dugotrajnijem rešenju za uređenje deponije i o preradi otpadnih voda – kaže predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima trenutno finansira izgradnju potpornog betonskog propusta u Sredoru vrednu  6.098.412 dinara, izvođač je preduzeće Pionir iz Vlasotinca, izradu potpornih zidova u mesnoj zajednici Donji Prisjan, vrednog 13.378.485,00 dinara, a radove izvodi Trace PZP i HSV iz Vlasotinca.

– Mi stalno ističemo izvanrednu saradnju sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima. Radimo projekte, konkurišemo, konsultujemo se sa njima i slušamo uputstva, sve u nameri da za naše građane obezbedimo što više novca za infrastrukturne projekte. Tako se radi rekonstrukcija OŠ “Siniša Janić”, a u narednom periodu  očekuje nas rekonsturkcija OŠ “8. Oktobar. Sportska sale školi “Siniša Janić” radi se u saradnji sa Ministartsvom privrede – kaže pomoćnik predsednika opštine Vlasotince Vladimir Kocić.

On dodaje da sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima u narednih deset dana treba da krene da se radi i most od armiranog betona u mesnoj zajednici Donja Lomnica. Vrednost ovih radova je  14.363.880 dinara, a izvodiće ih preduzeća Trace PZP I HSV.

 

Objavljeno: 06.09.2018 | Autor: InfoDesk
  • Vremenske prilike

  • Kursna lista