Sportski savez Vlasotinca – Filipović ne može na osnovu istog rezultata dva puta biti nagrađen

Povodom članka o izboru sportiste godine na našem portalu, oglasio se Sportski savez Vlasotinca sa tekstom koji prenosimo u celini:

Povodom teksta objavljenog na informativnom portalu infoDesk Vlasotince autora gospodina Radičević Ninoslava, sportski savez opštine Vlasotince je iznenađen, posebno delom teksta gde autor govori da je Predrag Filipović bio najuspešniji u 2016. godini, ali iz njemu nepoznatih razloga nije dobio ni jedno priznanje.

Mi u sportskom savezu se slažemo sa autorom teksta da je Predrag Filipović kao učesnik Olimpijskih igara u Riju 2016. godine postigao najviše i da zaslužuje najvišu nagradu, ali g. Radičević je trebao da zna da je Predrag Filipović na osnovu plasmana na Olimpijadi, prošle godine proglašen najuspešnijim sportistom naše opštine, pa bi bilo suvišno da se na osnovu istog rezultata proglašava najuspešnijim dve godine zaredom. Takođe Filipović je šest puta proglašen sportistom godine opštine Vlasotince i to četiri puta u poslednjih sedam godina. Takođe, Filipović je po povratku sa Olimpijskih igara u ovoj godini dobio posebnu nagradu opštine Vlasotince i sportskog saveza.

Želimo da upoznamo javnost da je procedura izbora najuspešnijih sportista naše opštine takva da 27 sportskih klubova, članova sportskog saveza, predlaže najuspešnije sportiste, i na osnovu tih predloga upravni odbor bira najuspešnije. Predrag Filipović ove godine nije ni nominovan za nagradu, čak ni od svog matičnog kluba, pretpostavljamo zbog toga što je već dobio najvišu nagradu na osnovu tog rezultata, i bio posebno nagrađen u ovoj godini.

Nagrade koje sportski savez dodeljuje na kraju godine treba da podstaknu sportiste da se još više trude, i da postignu još bolje rezultate u svojoj karijeri, pa je i to jedan od razloga zašto je Bogdan Zdravković, koji je dobio nominacije od devet sportskih klubova, pa i atletskog kluba, proglašen najboljim sportistom 2016. godine. Mi u sportskom savezu smo mišljenja da ova nagrada mnogo više znači mladim sportistima, a Filipovića koji je najavio kraj takmičarske karijere u atletici, sportski savez će svakako nagraditi za izuzetnu sportsku karijeru i poseban doprinos sportu, u godini kada bude zvanično objavio kraj svoje sportske karijere.

Na kraju, autor teksta g. Radičević je bio prisutan na manifestaciji proglašenja sportista godine opštine Vlasotince, gde je mogao da dobije sve informacije od predstavnika sportskog saveza, pa nema razloga da u tekstu navodi da „iz njemu nepoznatih razloga“ Filipović nije dobio ni jedno priznanje. Zbog toga smo posebno iznenađeni zašto Radičević sebe smatra kompetentnijim od 27 sportskih klubova sa teritorije opštine Vlasotince i donosi zaključke o našem odnosu prema zaslužnim sugrađanima.

Sportski savez opštine Vlasotince
Milan Jović, predsednik

 

Objavljeno: 12.01.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca