101 ideja za lepši grad

Urediti kej, zasaditi više cveća i drveća, renovirati hotel Novi Zemun, postaviti više kanti za smeće, klupa u parku, napraviti još jedno igralište, azi za pse i fontane – ovako izgleda lista ideja za lepši grad koja je nastala kao rezultat ankete „101 ideja za lepši grad“, koju su organizovali članovi Udruženja Vlasinska vila u Vlasotincu sa obrazovnim institucijama u gradu. Oni su danas bili gosti predsednika vlasotinačke opštine Zorana Tododrovića kome su prezentovali rezultate ankete organizovane tokom maja.

– Kutije za anketne listiće postavili smo u svim školama i na par mesta u gradu, a interesovanje za učešće u akciji ispoljili su i mladi i stariji sugrađani – rekla je predsednik udruženja Tatjana Ilić.

Deca su tražila i biciklističku stazu, osvetljenje na šetalištu pored reke, kontejnere za plastiku, staklo i papir i drugo. Predsednik opštine obrazložio je stavku po stavku sa njihove liste, ali im objasnio i koliko vremena i novca treba za određene projekte.

– Uređenje keja je u sklopu uređenja prostora pored Vlasine namenjenog sportskim aktivnostima, hotel Zemun nije samo u našoj nadležnosti, kante za smeće stalno lome nesavesni građani koliko god da ih postavljamo, ali ćemo pojačanim video nadzorom u gradu, koji planiramo da postavimo, nadam se sprečiti takve pojave. Izgradnja prihvatilišta za pse je pri kraju,a donatori su izrazili želju da učestvuju u izgradnji novog dečjeg igrališta – objasnio je Todorović.

On je pohvalio akciju članova udruženja i izrazio spremnost da uradi sve što je u njegovoj moći kad su u pitanju pomenuti zahtevi.

 

Objavljeno: 02.06.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca