107. rođendan biblioteke „Desanka Maksimović“ u Vlasotincu

-Sama činjenica da biblioteka u Vlasotincu postoji 107 godina dovoljna je da nas sve učini ponosnim. Biblioteka nije više samo pozajmljivanje knjiga, ona ide u susret čitaocu. Tako digitalizujemo knjige, a godišnje uredimo i izdamo od šest do osam knjiga naših ljudi – rekao je na proslavi 107.rođendana vlasotinačke biblioteke njen direktor Srba Takić.

Na današnjoj svečanosti dodeljene su pohvale i zahvalnice darodavcima knjiga, učesnicima radionica i najaktivnijim čitaocima koji su dobili i online kurs engleskog jezika.


InfoDesk Vlasotince - Zoran Stojičić i Bojan Mitrović

Zahvalnice za saradnju pripale su i dopisništvu RTS-a i portalu InfoDesk Vlasotince. Skup je svojim nastupom uveličalo Žensko pevačko društvo.Narodna biblioteka “Desanka Maksimović” Vlasotince

Narodna biblioteka “Desanka Maksimović” broji blizu 1000 čitalaca i skoro 60.000 naslova. Smeštena je u dva zdanja, u Giginoj kući i Valčićevoj palati. Gigina kuća stradala je u požaru 2008.godine. obnovljena je pet godina kasnije sredstvima EU Progresa, resornog ministratsva i Dunav osiguranja.


 

Objavljeno: 16.05.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca