21. Kadetski festival centralne Srbije u šahu – Anđela Dinić ubedljiva

Od 08-11.02.2018. u Kraljevu je održan 21. Kadetski festival centralne Srbije u šahu. Na tom takmičenju je učestvovalo i 5 kadeta Šahovskog kluba Vlasotince koji su se kvalifikovali kao prvoplasirani na Okružnom prvenstvu jablaničkog okruga u Leskovcu krajem 2017 godine.

 

Posle 4 dana i 9 odigranih kola Vlasotince je dobilo prvaka centralne Srbije u kategoriji devojčica do 14 godina. Anđela Dinić je sa 8 poena i bez izgubljene partije osvojila pehar i zlatnu medalju.

 

Dušan Dimitrijević je osvojio 5. mesto u grupi dečaka do 14 godina, Mihailo Momčilović 4. mesto u kategoriji do 12 godina.

 

Debitanti, Pavle Kuculović u takmičenju dečaka do 10 godina je osvojio 12. mesto, dok je najmlađi Marko Stanković u kategoriji dečaka do 8 godina ostvario 5 pobeda i zauzeo izvrsno 8. mesto (deoba od 6-8 mesta).

 

Naredno takmičenje najmlađih vlasotinačkih šahista je školsko, opštinsko, okružno i republičko takmičenje gde se očekuju dobri rezultati i medalje.

 

April mesec je rezervisan za Kadetski festival Srbije u šahu u Novom Sadu na kome su se naši mladi šahisti kvalifikovali uspehom u Kraljevu.

 

Objavljeno: 12.02.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca