22. pesnički čas – učiteljstvu u čast

Dvodnevna tradicionalana manifestacija Pesnički čas – Učiteljstvu u čast, u spomen Danici Gorunović – Tasić, ove godine održana je po 22. put. Učesnici ovogodišnjeg pesničkog časa bili su Dejan Aleksić, Gordana Timotijević i Miloje Radović.
Kako tradicija nalaže,  prvog dana manifestacije pesnike je najpre primio predsednik opštine Zoran Todorović  a potom je održan pesnički čas u osnovnoj školi „8. Oktobar“. Bila je to prilika da se učenici druže sa piscima iz svojih čitanki i lektira. U večernjim satima oranizovano je književno veče za sve ljubitelje pisane reči. Još jednom je potekla reka stihova.

Drugog dana Pesničkog časa učesnici su u jutarnim satima posetili vlasotinačku crkvu i po ustaljenom običaju zapalili sveće za pomen svim prosvetarima. Karavan pesnika potom se družio sa učenicima osnovne škole „Siniša Janić“.
Po tradiciji pesnici tokom ove dvodnevne , po mnogo čemu jedinstvene manifestaciji u Srbiji, posetili su i jednu područnu osnovnu školu. Ove godine učenici osnovne škole „Braća Milenković“ iz Šišave upoznali su pesnike Dejana Aleksića, Gordanu Timotijević i Miloja Radovića.

 

Objavljeno: 14.11.2014 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
Povezane vesti

  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca