37. Vinski bal održaće se u subotu 5.avgusta

Ovogodišnji 37.Vinski bal održaće se u subotu 5. avgusta na keju pored Vlasine i na letnjoj pozornici. Trajaće jedan umesto dva dana, zbog smanjenog budžeta. Razlog što je budžet gotovo prepolovljen su naplate po sudskim presudama za zauzeće imovine, za puteve prosecane pre više decenija u selima, zbog čega ima problema u opštinskoj kasi.

-Trudili smo se da uradimo najviše što možemo u datim okolnostima. Najvažnije je takmičenje vinara, kao i degustacija domaćih vina. Vinari će će biti smešteni na platou kod česme, na keju. Tradicionalno će se birati najbolja pesma i karikatura na temu vina i grožđa i plivaće se i za vinsko burence. Konkursi su u toku, traju do 30.jula, osim konkursa za plivanje za vinsko burence. On traje do dana održavanja manifestacije – rekla je koordinator za projekte u turizmu i međunarodnu saradnju Sanja Stojiljković.

-Novina u odnosu na prethodne godine je to što neće biti izbora za najlepšu devojku Vinskog bala, već „vraćamo“ Vinogradarske vile, koje će izvesti performans tokom dodele nagrada vinarima. Namera nam je da od „vinogradarskih vila“ pravimo novi zaštitni znak manifestacije Vinski bal, ali i turističke promocije Vlasotinca – najavila je Sanja Stojiljković.

Program počinje u subotu 5. avgusta u 15 sati pripremom kotlića sa vinogradarskom janijom pored Vlasine (Maričkino), nastavlja se u 17 sati plivanjem za vinsko burence, zatim proglašenjem najboljih pesama i karikatura na temu vina i grožđa, koje će početi u 18 sati u Galeriji na keju. Proglašenje najboljih vinara, nastup folklorista, performans vinogradarskih vila i nastup mažoretkinja počinju od 19 sati kod česme na keju, gde će i biti izložena domaća vlasotinačka vina.

Od 21 sat na Letnjoj pozornici nastupiće Gabrijela Pejčev i Šako Polumenta. U ponoć sledi vatromet, a nakon koncerata nastupiće di džej Spin baits.

Organizator manifestacije je Turistička organizacija, uz podršku preduzeća i ustanova vlasotinačke opštine, a generalni pokrovitelj Vinskog bala je opština Vlasotince.

 

Objavljeno: 28.07.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca