AK Vlasotince – Vikend iz snova, Una objedinila titule prvaka Srbije a disciplina 1000m postala vlasotinačka!

Ovog vikenda, po atletskom programu, bila su održana državna prvenstva za starije i mlađe pionire u Beogradu, u atletskoj dvorani na Banjici.

Prvog dana, u subotu 24.2.2024. naš klub predstavljale su tri hodačice na 2000 metara. Iako mlađe pionirke, ostvarile su odlične rezultate. Una Gligorijević je postala državna prvakinja rezultatom 11:16. Danka Ljubenović je osvojila 4. mesto sa 12:15 dok je treća predstavnica Dunja Petković preforsirala svoj tempo hodanja i na kraju odustala.

Drugog dana, u nedelju 25.2.2024. mlađi pioniri su ostvarili sledeće plasmane:

Bogdan Ilić je u skoku u dalj osvojio 7. mesto sa 4.58m.
Marija Milosavljević je osvojila 3. mesto u bacanju kugle sa 10.50m.
Danilo, naš najmlađi takmičar, u žaru borbe u trci na 60m je prestupio i tako ostao bez plasmana.
Nikolina Đikić i Nikolina Filipović su nastupale u trci na 800m i obe su postavile svoje najbolje rezultate. Đikić je ostvarila vreme 2:50,87 a Filipović 2:35,02 tako da su na kraju osvojile 15. odnosno 9. mesto.
U hodanju na 1000m sve naše takmičarke osvojile su podijum. Una je pobedila sa 5:12,13 Danka Ljubenović je osvojila 2. mesto sa 5:56,20 dok je Dunja Petković osvojila 3. mesto sa 6:00,36.
Na kraju Kristina Milenković je osvojila 6. mesto u skoku u dalj sa 4,66m.

U ukupnom plasmanu naš klub je osvojio 2. mesto od svih klubova u Srbiji što smatram velikim uspehom. U nastavku takmičarske godine probaćemo da budemo još bolji i uspešniji u svim uzrasnim kategorijama – kazao je trener Predrag Filipović a onda se osvrnuo na svakog pojedinačno:

-Bogdan Ilić je ostvario onaj plasman koji mu po rezultatu i pripada. Mogao je da skoči mnogo više ali grešio je dosta u zaletu. Marija Milosavljević nije bila svoja u pre tri serije. Bila je dosta stegnuta da bi u poslednje dve serije „opustila ruku“ i u poslednjoj seriji je došla do medalje. Nikolina Đikić i Nikolina Filipović su u svojim trkama ostvarile lične rekorde tako da treba da budu zadovoljne svojim nastupima. Una Gligorijević je potvrdila svoj potencijal ova dva dana. Objedinila je titule za mlađe i starije pionire. Danka Ljubenović je bila borbena u trci na 2000m i zamalo ostale bez medalje da bi u svojoj kategoriji osvojila 2 mesto. Dunja Petković je osvojila 3. mesto za mlađe pionire i tako opravdala svoj nastup na državnom prvenstvu. Kristina Milenković je bila u grču u disciplini u kojoj su svi videli da osvaja medalju čak i zlatnu. Na zagrevanju je imala skokove preko 5,20m da bi na takmičenju imala užasnu tremu koja je sputavala u njenom nastupu. Ostaje pozitivna stvar da je naš najbolji trener za skokove Dragutin Topić, pohvalio njen talenat čak i navijao za našu takmičarku. Ovo je najuspešnije državno prvenstvo za naš klub. Iako naši pioniri još uvek ne rade prave atletske treninge ostaju konkurentni sa svojim vršnjacima iz Srbije – rekao je prezadvoljni trener i višestruki olimpijac Predrag Filipović.

 

Objavljeno: 26.02.2024 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca