Akademija košarke „Vlasina“

Po popularnosti košarka je svakako odmah iza fudbala a ovih dana, dok je u toku doigravanje u NBA ligi, mnogi podređujući san ljubavi prema košarci, ostaju do kasnih noćnih sati uz televizore kako bi pratili atraktivne utakmice i Nikolu Jokića, perjanicu srpske košarke.

Nekako u isto vreme, ali u dnevnom terminu, u SRC „Vlasina“ okupljaju se deca mlađeg uzrata sa košarkškim loptama koja, čineći prve košarkaške korake, maštaju da postanu kao Jokić, Bogdanović ili neki drugi košarkaški as. To je akademija, ni vojna , ni policijska, ali ni likovna ili muzička, to je Košarkaška akademija koja nosi ime reke Vlasine, ponosa Vlasotinca.

Ova akademija, ili škola košarke, nastala pre mesec dana već okuplja tridesetak dečka ali i devojčica uzrasta od 7 do 12 godina.

-Radimo oko mesec dana sa tridesetak devojčica i dečaka i to nije konačan broj jer je upis otvoren i svakodnevno nam dolaze nova deca. Sa polaznicima škole radimo nas četvorica, Dragan Milijić, Aleksandar Stajković, Vladimir Kocanović i ja – kaže Aleksandar Trimčić profesor fizičke kulture koji je ujedno i predsednik ovog sportskog udruženja i dodaje – radimo po planovima i programima koji se primenjuju na poznatoj Akademiji ASG, sva četvorica smo radili kod Saše Grujića. U ovoj akademiji osim na sticanju košarkaškog znanja radiće se i na pravilnom fizičkom razvoju dece.


Vladimir Kocanović, Aleksandar Stajković, Aleksandar Trimčić i Dragan Milijić

Kada sportsko udruženje preraste u klub u planu je da se mlade selekcije dece uključe u takmičenja, ligama mlađih kategorija.

-Pored obučavanja dece i stvaranja školovanih igrača cilj naše akademije je da Vlasotince dobije dovoljno dobrih igrača prvotimaca, da se ne moraju dovoditi igrači sa strane, nadam se da ćemo u tome uspeti – zaključuje Trimčić.Svi polaznici ove jedinstvene škole košarke dobili su dres i sportsku majicu sa oznakama Akademije “Vlasina”.
 

Objavljeno: 25.09.2020 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca