Ambasadorka Nemačke Anke Konrad razgovarala sa mladima u Vlasotincu

Ambasadorka Savezne Republike Nemačke u Srbiji Anke Konrad i predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović razgovarali su sa mladima u Vlasotincu, učesnicima kampova u okviru projekta „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“Cilj ovog projekta je da unapredi ekonomske, socijalne i kulturne mogućnosti mladih sa sela, povratnika i pripadnika nacionalnih manjina.

Mlađi učesnici skupa govorili su o tome da vole svoje mesto, ali da im veća naselja pružaju više mogućnosti u životu, dok su malo stariji, a ipak mladi ljudi, koji su završili fakultete i vratili se u Vlasotince govorili o tome da se nisu pokajali i da je život u manjoj sredini mirniji, bolji, više okrenut „malom“ čoveku.

Predsednik opštine Bratislav Petrović rekao je da razume one koji žele da odu jer su mogućnosti u većim sredinama brojnije, ali i da većina mladih u tim godinama tako razmišlja.

-Ipak, manje mesto ima svoje prednosti i ja sam zahvalan ovoj grupi mladih ljudi koja je govorila o tome kako je lepo živeti u svom mestu. Verujem da ćete i vi promeniti svoje mišljenje nakon nekoliko godina – rekao je Petrović.


Anke Konrad, ambasadorka Savezne Republike Nemačke

Konstatovano je da postoji prostor da se unapredi položaj mladih i da će na tome raditi svi učesnici projekta.

Projekat „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“ sprovodi se u okviru Nemačke razvojne saradnje sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta Vlade Republike Srbije.


 

Objavljeno: 28.10.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca