Anđela Dinić druga u Srbiji

U Kragujevcu je od 8. do 17. aprila održan 11. Kadetski festival Šahovskog saveza Srbije. Na ovom takmičenju učestvovalo je preko 200 mladih šahista Srbije, uzrasta od 8 do 18 godina, iz svih krajeva zemlje. Takmičari su bili podeljeni u šest uzrasnih kategorija, i za devojčice i za dečake.

Šah klub „Vlasotince“ predstavljali su mladi šahisti Anđela Dinić i Mihailo Momčilović. Anđela Dinić, učenica petog razreda OŠ „Siniša Janić“ osvojila je drugo mesto u kategoriji devojčica do 12 godina, dok je u konkurenciji dečaka do 10 godina Mihailo Momčilović, učenik OŠ „8. oktobar“ osvojio 11. mesto. Na takmičenju je igrano devet kola po Švajcarskom sistemu, najbolji sa najboljima.

Ovim velikim uspehom Anđela je stekla pravo da učestvuje kao član reprezentacije Srbije na predstojećem Evropskom i Svetskom prvenstvu. Mogućnost da se takmiči na Kadetskom festivalu ostvarila je osvajanjem prvog mesta na Centralnom prvenstvu Srbije. Naredno takmičenje koje očekuje ovu mladu šahistkinju je Evropsko takmičenje Rapid, koje će se održati juna meseca u Budvi.

Ogromnu pomoć i podršku, pored roditelja, Anđeli pružaju Šah klub „Vlasotince“ čija je najmlađa članica od njegovog osnivanja i opština Vlasotince.

Anđela Dinić dostojno reprezentuje svoj grad i sa takmičenja se skoro uvek vraća okićena medaljama.

 

Objavljeno: 21.04.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca