Anđela Dinić prva u konkurenciji omladinki, Hana Dimanić druga među pionirkama

U Paraćinu, od 12. do 15. februara održan je 24. Kadetski festival Šahovskog saveza centralne Srbije. Na takmičenju su učestvovali i članovi Šahovskog kluba „Vlasotince“, i postigli veoma dobre rezultate.

Anđela Dinić, osvojila je prvo mesto u kategoriji omladiniki od 16 do 20 godina, samim tim bila je najbolja u dve kategorije do 18 i do 20 godina. Anđela je svom gradu i klubu sa ovog takmičenja donela dve medalje i dva pehara i postala omladinska prvakinja. Prvo mesto na takmičenju omogućilo je Anđeli direktan plasman na Kadetsko prvenstvo Srbije. NJena klupska drugarica Hana Dimanić, u kategoriji do 10 godina, osvojila drugo mesto.

-U konkurenciji devet devojaka, Anđela Dinić je bila najbolja, u sedam odigranih partija osvojila je šest poena i zasluženo osvojila pehar i medalju i postala najbolja omladinka. Pošto je i u svojoj grupi do 18 godina, osvojila pehar i medalju, sa ovog festivala donosi dve zlatne medalje i dva pehara. Veoma je bitno i to da je Anđela osvojila turnir bez izgubljene partije. Hana Dimanić je takođe postigla veliki uspeh, jer je osvojila, drugo mesto i srebrnu medalju u kategoriji devojčica do 10 godina. Hana je osvojila 4,5 poena u grupi od sedam devojčica – istakao je Slobodan Rakić, predsednik ŠK „Vlasotince“.

U muškoj konkurenciji takmičili su se braća Mihailo i Nikola Momčilović. Mihailo je u konkurenciji omladinaca od 16 do 20 godina, u kategoriji do 20 godina, osvojio 7. mesto i četvrto mesto u konkurenciji do 16 godina. Po prvi put se takmičio i njegov mlađi brat Nikola, u kategoriji do 8 godina, i zauzeo osmo mesto.

-Po prvi put smo dobili i dvojicu sertifikovanih šahovskih sudija klupskog ranga, Dejana Dinića i Dalibora Momčilovića, tako da sada imamo kadar koji je nedostajao klubu. Oni su na četvorodnevnom seminaru bili uspešni i dobili sertifikate – dodao je Slobodan Rakić.

Krajem aprila ŠK „Vlasotince“ očekuje republičko takmičenje.

 

Objavljeno: 16.02.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca