Automobil i oprema za policijsku stanicu Vlasotince

Predsednik opštine Vlasotince, Zoran Todorović predao je u ime opštine, ključeve novog automobila marke Dacia (Duster ambiance), kao i računarsku opremu, digitalne fotoaparate, alkometar, sirenu, zvučnik, reflektor i drugu opremu vlasotinačkoj policijskoj stanici. Automobil i oprema, ukupne vrednosti 2.350.000 dinara, nabavljeni su iz namenskih sredstava koja se u opštinsku kasu slivaju od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji opštine Vlasotince. U opštinski budžet ide 30% tih sredstava, a u republički 70%.


– U 2016. uradićemo vertikalnu i horizontalnu signalizaciju,  kao i određene infrastrukturne objekte, kako bismo poboljšali bezbednost u saobraćaju na teritoriji opštine Vlasotince. Podsetiću vas da smo u 2014.godini iz, takođe, namesnkih sredstava, obnovili semafor u Vlasotincu, posle 30 i više godina i time doprineli povećanju bezbednosti pešaka, posebno dece, na ovoj prometnoj raskrsnici. Tada je nabaljen i najsavremeniji radar za potrebe Policijske stanice –  rekao je predsednik opštine Zoran Tododrović.Zamenik načelnika Policijske uprave Leskovac, Tomislav Ilić naglasio je da policjksa stanica i lokalna samouprava u Vlasotincu imaju izvanrednu saradnju.

– Ovaj automobil i oprema mnogo će značiti policijskim službenicima u obavljanju svakodnevnih zadataka i povećanju bezbednosti građana – rekao je Ilić.Načelnik Policijske stanice u Vlasotincu, Ivan Knežević naglasio je da je u 2015.godini došlo do povećanja broja otkrivenih saobraćajnih prekršaja u odnosu na 2014. za 27%.

-U 2015. registrovali smo 3750 prekršaja, a u 2014.godini 2950 saobraćajnih prekršaja na teritoriji vlasotinačke opštine – naglasio je Knežević.


 

Objavljeno: 10.01.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca