Autosmećar za uske ulice

Prvi sekretar Ambasade Japana u Srbiji Masajoši Jamato predao je klučeve kamiona-autosmećara direktoru JKP Komunalac u Vlasotincu Svetislavu Petroviću.

 

Vozilo vredno 58.000 evra nabavljeno je sredstvima japanske vlade, a putem konkursa koji je raspisala Ambasada Japana za projekte u oblasti zaštite životne sredine. Projekat vlasotinačkog „Komunalca“ jedan je od osam koji su prošli u konkurenciji 400 projekata.

 

– Zahvaljujem na plodonosnoj realizaciji ovog projekta opštini Vlasotince i JKP Komunalac. Cenim vaš napor da doprinesete zaštiti životne sredine time što se sada smeće svakodnevno, pouzdano i bezbedno prikuplja i odvozii. Vlada Japana nastaviće da pruža podršku narodu Srbije i nadam se da će naši odnosi biti još bolji u budućnosti – rekao je prvi sekretar japanske ambasade Masajoši Jamato.

 

Vozilo je namenjeno prikupljanju i odvozu smeća iz uskih ulica, kojih u Vlasotincu ima 40-ak. Pre nabavke malog autosmećara, otpad se iz uskih ulica prikupljao iodvozio traktorom.

 

– Ovakvo vozilo bilo nam je nasušna potreba i ideja se nametnula sama, ali kroz saradnju sa predstavnicima japanske ambasade efekti posla na terenu su vidljivi svakog dana – rekao jedirektor JKP Komunalac Svetislav Petrović, koji je, inače i lično radio na pripremi projekta.

 

Predsednik opštine Zoran Todorović rekao je da je visok nivo kvaliteta komunalnih usluga nešto čemu opština teži i što će nastaviti da unapređuje.

 

– Veoma poštujem trud japanskog naroda koji posredstvom svoje ambasade nastoji da i narodu Srbije olakša svakodnevni život ulažući u projekte koji doprinose zaštiti životne sredine. Činjenica da je opština Vlasotince, odnosno JKP Komunalac dobilo donatorska sredstva Vlade Japana tako što je konkurisalo svojim projektom , još jedan je dokaz da nastojimo da u našu opštinu privučemo sredstva koja su dostupna putem raznih konkursa – dodao je Todorović.

 

Prvi sekretar japanske ambasade Masajoši Jamato poneo je u Beograd sliku, ulje na platnu, sa motivima Vlasine, dar opštine Vlasotince.

 

Objavljeno: 27.10.2017 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca