Balkan rally i Vlasotince – Ljubav koja ne poznaje granice

Najtoplija dobrodošlica na našoj ruti je u Vlasotincu, složili su se učesnici 11. Balkan relija, koji su sinoć i jutros boravili u varoši na Vlasini. Iako ih je kiša omela u nameri da ranije stignu, popularne bajkere su sinoć strpljivo čekali predstavnici lokalne samouprave, Kulturnog centra, mediji i deca u narodnoj nošnji, da im požele dobrodošlicu uz pogaču i so.

Na prijemu u Kulturnom centru član Opštinskog veća Tatjana Ilić izrazila je zadovoljstvo činjenicom da su učesnici Balkan relija ove godine menjali rutu, ali da je Vlasotince već sedmu godinu na njihovoj mapi puta.

– Ponoviću ono što svakako znate i osećate, a to je da ste ovde dobrodošli i da vas Vlasotinčani sa radošću primaju u goste – rekla je Ilićeva.

Predsednik BMV moto kluba Vlasotince Miodrag Nikolić poželeo je dobrodošlicu gostima i podsetio da vlasotinački motoristi godišnjicu svog kluba proslavljaju uvek u vreme relija, a ove godine je to deveti rođendan.

Organizator i pokretač Balkan relija, Željan Rakela, predsednik BMV moto kluba Dalmacija ponovio je da se bajkeri u Vlasotincu najbolje osećaju.

-Vi svaki put ovaj doček podignete za lestvicu više. A doček je ovde najiskreniji i zbog dece iz vrtića koja nam se raduju – rekao je Rakela.

Bajkeri ni ove godine nisu propustili priliku da obiđu mališane u PU „Milka Dimanić“ i donesu im vredne poklone. Oni su prikupili 2350 evra i kupili dva računara i mnoštvo slatkiša, a ostatak novca izdvojili za porodicu čija je imovina stradala u požaru. U vrtiću su ih, iako je nedelja, dočekali deca, vaspitači, direktorka Snežana Filipović i zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić.

-Hvala vam na poklonima kojima nas uvek obradujete. Vi ste ljudi velikog srca. Neka vas sreća prati na vašem daljem putovanju – rekla je Filipovićeva.

Ove godine motoristi Balkan relija, za osam dana, proći će kroz devet država, preći 5500 kilometara i prvi put osim Evrope kročiće i u Aziju. Među njih 54-oro iz balkanskih zemalja, ove godine su i tri žene. Bajkeri su jutros krenuli put Bugarske.

 

Objavljeno: 12.09.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca