Balkan reli po šesti put u Vlasotincu

Ove godine Balkan reli koji organizuje BMB „Dalmacija“ iz Splita, organizovan je po deveti put. Šesti put po redu hrvatski bajkeri sa kolegama iz Švajcarske i zemalja u regionu na svom pohodu dugom 5.000 kilometara izabrali su Vlasotince kao dvodnevnu destinaciju.

Ovih godina polazeći iz Splita, duž Hrvatske, obilazili su Sloveniju, Rumuniju, Srbiju, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu. Ove godine da bi u varoši na Vlasini proveli duže izostavili su rutu u Rumuniji. Kažu da su odluku doneli jednoglasno zbog izuzetnog gostoprimstva, ljubaznosti, prijateljstava koja su tokom minulih poseta uspostavili i saradnje koja je svake godine sve bolja. Oni su domaćine u Vlasotincu ocenili kao najbolje i sa najveći srcem.

LJubitelje balkanskih drumova, ljuditelje brzina, koji na pogled izgledaju kao žestoki momci, zapravo u srcu nose samo ono što miri i ne deli ljude ni po kom osnovu. Juče su ih u centru grada sačekali predsednik opštine Zoran Todorović, Boban Dimitrijević, direktor Kulturnog centra, predstavnici Turističke organizacije, predškolci iz vrtića „Milka Dimanić“, članovi KUD „Sveta Trojica“ iz Boljara i brojni građani. Dolazak 37 bajkera bio je prizor za posmatranje i odmah je izazvao aplauze dobrodošlice i želju mališana da se slikaju na motorima, da upoznaju junake koje su do tada mogli da vide samo na

Dobrodošlicu ovim snažnim momcima plemenitog srca poželela je i direktorka vrtića Snežana Filipović, koja se još jednom zahvalila na poklonima koje su bajkeri darivali vrtiću tokom dva poslednja boravka u Vlasotincu.

„Hvala vam na iskrenom prijateljstvu, na dobročinstvu i trajanju naše saradnje“, istakla je Snežana Filipović. Ona je ovom prilikom dodelila priznanja Željanu Rakeli, predsedniku BMV „Dalmacija“, koji je ujedno osnivač i organizator Balkan relija“ i Miodragu Nikoliću, predsedniku BMV Moto klub „Vlasotince“.


Svojevrsnu dobrodošlicu domaćini su poželeli gostima i projekcijom filma „Vlasotince u srcu“, autora Nebojše Ilića, koji je film snimio inspirisan dugogodišnjim druženjem sa učesnicima Balkan relija. Nakon projekcije filma bajkeri su oduševljeni ovim dokumentarnim ostvarenjem ustali i aplauzom pozdravili Ilketa.

Nesvakidašnja energija, veoma čvrsta prijateljstva, sličan pogled na život i njegove vrednosti, kao i želja za druženjem su obeležili šestu posetu bajkera Vlasotincu.


 

Objavljeno: 12.09.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca