Balkanac: Dobre ideje, entuzijazam i znanje niko vam ne može oduzeti

Predstavnici Međunarodne organizacije „Balkanac“ bili su u dvodnevnoj poseti Vlasotincu i Leskovcu, u cilju promovisanja aktivizma mladih i volonterizma. Prilikom susreta sa predsednikom opštine Vlasotince Zoranom Todorovićem, Nemanja Cvetković predsednik „Balkanca“ je poručio:

 

– Mi hoćemo da animiramo mlade, da radimo drugačije, da budemo u službi jednog društva. Postoji razvojni put u tom aktivizmu mladih koji svako, po meni, treba da prođe. Da pomognemo komšiji, da učinimo čistijim kraj u kome živimo i da sarađujemo sa mladim ljudima širom Balkana i Evrope. Treba da pokažemo da ovo nije „crna rupa“ već da ovde postoje mladi i vredni ljudi. Bez zajedničkih akcija nema uspeha .

 

Od starijih ovi mladi ljudi puni entuzijazma i dobrih ideja, očekuju podršku.

 

– Želimo da unapredimo društvo, jer zastupamo tezu da kada mladi volontiraju i ako su aktivni, to iskustvo niko im ne može oduzeti – rekao je Jovan Stanković, glavni koordinator Udruženja Balkanac za jug Srbije.

 

Svoje ideje, razmišljanja i ciljeve Balkanac je predstavio i u susretima sa direktorom gimnazije u Vlasotincu, učeničkim parlamentom. Održane su i tribina pod nazivom „Omladinski (ne)aktivizam“, kao i sastanak svih lokalnih koordinatora ove organizacije.

 

U četvrtak su u Leskovcu predstavnici „Balkanca“, među kojima su bili i glavni koordinator za jug Jovan Stanković i Adam Kovač iz sektora za bezbednost i diplomatiju, sastali su se sa koordinatorom Kancelarije za mlade i obišli Omladinski klub. Na sastanku su razmenili informacije o iskustvima u dosadašnjem radu i dogovorili buduću saradnju.

 

Objavljeno: 29.07.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca