Bogdan Zdravković, kolos sa Vlasine

Proteklog vikenda je u Novom Pazaru održano najveće nacionalno prvenstvo u atletici, odnosno prvenstvo Srbije za seniore. U ovoj nimalo normalnoj atletskoj sezoni atletski klub „Vlasotince“je imao svoj adute. Sezonu je počeo bacivši svoj lični rekord od 18,82m na Međunarodnom mitingu u dvorani „Serbian open“ u Bogradu. Nakon zatišja zbog već poznate situacije u zemlji takimičenja su pomerena za šest meseci kasnije odnosno od septembra. Na mitingu u Kruševcu je prebacio daljinu od 19m tačnije 19,25m i postavio svoj lični rekord. Na krilima svog ličnog rekorada došao je sa pravom da na prvenstvu Srbije za seniore izbori najbolji plasman. U disciplini bacanja kugle je u subotu po vrelom novopazarskom danu bacio 18,89m i osvoji titulu prvaka Srbije za seniore u bacanju kugle. Drugog dana prvenstva Srbije bacao je i disk gde je, iako nije njegova disciplina, osvojio još jednu šampionsku titulu. Pored Bogdana na takmičenju je učestvovao i Mihajlo Nikolić koji je osvojio dobro sedmom mesto.

Jednom rečju Vlasotince je dobilo dvostrukog prvaka Srbije u atletici u slici mladog, kvalitetnog i perspektivnog sportiste člana atletskog kluba „Vlasotince“ Bogdana Zdravkovića.

-Bogdan je od strane države i našeg atletskog saveza prepoznat kao budućnost ne samo bacanja kugle već samog atletskog sporta. On je višegodišnji juniorski i mlađeseniorski reprezentativac Srbije. Lični rekord od 19,25m ga stavlja na evropsku listu bacača kugle na odlično sedmo mesto. Zbog svojih rezultata pozvan je da 17. septembra tekuće godine učestvuje na promotivno profesionalnom takmičenju u bacanju kugle na Trgu Republike u Bogradu, gde će biti rame uz rame sa svetskim i olimpijskim šampionima. Na ovom takmičenju idemo spremni i sa nadom za novi lični rekord. Predstavljati sebe i klub je veliki uspeh ali predstavljati najlepši grad Vlasotince u svetu, i njegove građane Vlasotinčane, je sama po sebi privilegija koju treba zaslužiti. Sa nadom i verom u naš rad i odricanja idemo u nove pobede – izjavio je trener mr prof. Miloš U. Mitov

 

Objavljeno: 08.09.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca