Bogdan Zdravković ličnim rekordima overio put na balkanski šampionat

Na prvenstvu Srbije za mlađe juniore u Kruševcu iz atletskog kluba „Vlasotince“; uzeo je učešće naš najbolji mladi atletičar Bogdan Zdravković u disciplinama bacanja kugle i diska. U disciplini bacanje kugle u svojoj uzrasnoj kategoriji Bogdan je osvojio šampionsku titulu prvaka Srbije i to sa svojim ličnim rekordom od 18,42m. Osvojio je ubedljivo prvo mesto ispred svojih takmaca koje je pobedio sa tri metara razlike.

Drugog dana Bogdan je boje kluba baranio u disciplini bacanje diska gde je zauzeo takođe šampionsku titulu i to sa ličnim rekordom od 52, 58m. Naime sa ovom daljinom on je na samo korak od ispunjenja norme za evropsko prvenstvo sredinom jula meseca ove godine a tačnije fali mu još 52cm do norme. Ostaje mu još balkanski šampionat koji će biti održan u Kruševcu iduće nedelje 02. 06. 2106 subota gde će dati sve od sebe da ispuni normu i da bude dupli putnik na evropsko prvenstvo u Gruziji jer je ranije u toku godine ispunio normu u bacanju kugle.


– Na novom prelepom atletskom stadionu koji se nalazi u staro srpskoj Knez Lazara predstavnici Kruševcu, Bogdan je pokazao da je u odličnoj formi bacivši lični rekordu obe discipline. U bacanju kugle je dosadašnji rekord popravio za 20 cm dok je u bacanju diska bacio 8 metara više nego li do sada. Na takmičenju je nastupao iz punog treninga i sve je to dokaz dobrog podizanja i tempiranja za prvi špic u sezoni a to je balkanski šampionat za mlađe juniore idućeg vikenda. S verom u rad, zalaganje, suze i znoj u nove pobede nastavljamo putem šampiona – izjavio je trener Mitov Miloš.


 

Objavljeno: 02.07.2016 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca