Bogdan Zdravković šampion države sa fenomenalnim rezultatom od 19,57m

Na prvenstvu Srbije u dvorani koje je održano ovog vikenda u atletskoj dvorani u Beogradu, atletski klub „Vlasotince“ je uzeo učešće i otvorio sezonu 2018. Na takmičenju je put Beograda pošlo troje takmičara – Bogdan Zdravković ( kugla ), Anđela Stanković ( 200,400m ) i Mihajlo Nikolić ( 3000m ).

Na takmičenju je Bogdan Zdravković zauzeo prvo mesto i titulu šampiona države, uz fenomenalan rezultat. Naime bacio je svoj lični rekord od 19,57m ( kugla težine 6kg), prebacio je svoj stari lični rekord za 72cm. Nažalost za svega 11cm nije uspeo da obori državni rekord koji iznosi 19,67m.

Anđela Stanković je na 400m bila četrnaesta dok je na 200m trčala svoj lični rekord, prvi put ispod 30 sekundi, i zauzela 13 mesto dok je Mihajlo Nikolić na 3000m trku završio na desetom mestu. Na takmičenju je (iz našeg kluba) bio i naš proslavljeni as u brzom hodanju Predrag Filipović ali sada u službi trenera.

– Šta reći kada si tako blizu a tako daleko. Jednostavno idemo napred i prezadovoljni smo rezultatom na samom otvaranju sezone 2018. Kao po dogovru prvi korak smo prošli, ostala su još dva u ovom zimskom periodu. Još malo korigovanja i pašće rekord a i možda još po neko iznenađenje vam priredimo. Za dve nedelje nas očekuje prvenstvo balkana u Sofiji, na tom takmičenju bi trebalo da sve kulminira u našu korist. Samo hrabro i jako i uspećemo zajedno. Hvala svima na podršci koju smo dobili ovih dana – izjavio je Bogdanov trener mr prof. Miloš Mitov.

Nezvanično, ovo je treći rezultat u svetu u ovom trenutku…

 

Objavljeno: 28.01.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca