Bogojavljensko plivanje u Vlasotincu po 11. put – Miloš Tošić prvi do krsta

Manifestacija koja okuplja impozantan broj građana i još impozantniji broj plivača svakako zaslužuje svoje mesto na turističkoj karti Vlasotinca.

Student Miloš Tošić ovogodišnji je pobednik Plivanja za Časni krst u Vlasini kod brane, u Vlasotincu. Ovaj dvadesettrogodišnji Vlasotinčanin, inače fudbalski sudija, drugi put je plivao na Bogojavljanje i ovoga puta pobedio u konkurenciji 36 učesnika među kojima su ove godine bila četvorica pripadnika Žandarmerije iz Niša I četvorica Rusa, radnika koji rade na pružnim prelazima.

– Bilo je sjajno, presrećan sam- izjavio je Miloš Tošić nakon izlaska iz reke čija je temperatura danas bila 2 stepena, dok je temperatura vazduha iznosila 0 stepeni.

Ove godine, prvi put od početka organizovanja manifestacije, nije plivao mali Kristijan Pešić sa ocem.
– Svake godine dobijamo nagrade, on kao najmlađi, ja kao najstariji učesnik. Ove godine prepustili smo drugima – rekao je njegov otac Lazar.

– Bogojavljensko plivanje za krst u Vlasotincu postalo je manifestacija koja prevazilazi lokalne okvire i opština Vlasotince će i ubuduće podržavati ovakve skupove – rekao je ovom prilikom zamenik predsednika opštine Boško Stančić.

Predsednik Udruženja Sveta Gora Atonska Srba Takić istakao je da činu plivanja pristupaju duboko verujući ljudi.

Nagrade nisu izostale ni ove godine. Zlatara Janković iz Novog Sada pobedniku je darivala zlatnik, Udruženje poštovalaca Svete Gore Atonske ikonu Svetog Jovana, Udruženje Vlasotinčana u Beogradu darovalo je najstarijeg, a porodica Đokić iz Vlasotinca najmlađeg plivača, a od Udruženja Loza svaki učesnik dobio je diplomu, majcu i knjigu o Vlasotincu.

 

Tekst je deo projekta koji sufinansira opština Vlasotince. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.


U okviru Pihtijade, prateće manifestacije Plivanja za bogojavljenski krst, žiri je ocenio da je pihtije najbolje spremila Miljković Danica, drugo mesto pripalo je restoranu Moravac, a treće Slavici Branković.

Pod pokroviteljstvom opštine Vlasotince, Plivanje za Časni krst u Vlasini organizovali su Udruženje poštovalaca Svete Gore Atonske, Udruženje Loza, Turistička organizacija, Kulturni centar i Sportsko-rekreativni centar Vlasina.


 

Objavljeno: 19.10.2017 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca