Sport » Bokser iz Vlasotinca braniće boje Srbije na Evropskom prvenstvu u Gruziji

Bokser iz Vlasotinca braniće boje Srbije na Evropskom prvenstvu u Gruziji

Danas je sa aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu ekspedicija “orlića” krenula put Tbilisija, glavnog grada Gruzije, gde će se održati Evropsko prvenstvo u boksu. Evropsko prvenstvo održaće se od 02. do 12. avgusta u Tbilisiju glavnom gradu Gruzije, u organizaciji Evropske bokserske federacije.

Od 17 kandidata koji su bili na pripremama u Banji Koviljači, selector reprezentacije Srbije Dragan Vasiljević odlučio se da 8 “orlića” brani boje Srbije na Evropskom prvenstvu, i to šest dečaka i dve devojčice. Od ukupno osam članova bokserske reprezentacije Srbije, jedini koji je južno od Beograda dobio nacionalni dres je Milan Stanojević, član bokserskog kluba “Arena” iz Vlasotinca.


„Ponosni smo što će član našeg kluba braniti boje Srbije na Evropskom prvenstvu. Samo učešće našeg boksera u reprezentaciji i odlazak na Evropsko prvenstvo je veliki uspeh za naš klub. Milan Stanojević je treći bokser iz našeg kluba koji je obukao nacionalni dres i koji će boje Srbije braniti na Evropskom prvenstvu. Pre njega to su na EP u Rumuniji učinili Alek Andrejević i Ognjen Mitić, čime se retko koji klub sa juga Srbije može pohvaliti. Za nas to je dokaz da imamo veoma kvalitetnu školu boksa, a uspeh predstavlja podsticaj ali i odgovornost za budući rad. Sa Milanom smo vredno trenirali, dva puta dnevno, uprkos velikim vrućinama. Na takmičenjima smo učestvovali onoliko koliko sun nam ograničena sredstva to dozvolila, uglavnom u Srbiji, tako da Milan nema baš mnogo iskustva na međunarodnim takmičenjima. Uprkos tome nadamo se dobrim rezultatima i želimo puno uspeha Stanojeviću “, rekao je Milan Jović, trener bokserskog kluba „Arena“ iz Vlasotinca.


 

Objavljeno: 02.08.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca