Bokseri iz Vlasotinca braniće boje Srbije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji

Danas je iz Beograda, gde se prethodno okupila, put Slovenije krenula kadetska bokserska reprezentacija Srbije. U Sloveniji tačnije u Mariboru od 15. do 26. avgusta, u organizaciji Evropske bokserske federacije (EUBC), održaće se Evropsko prvenstvo u boksu.

Bokserski savez Srbije organizovao je reprezentativcima Srbije sedam dana priprema u Mariboru, nakon čega ih očekuje 10 dana žestokih borbi sa najboljim bokserima starog kontinenta.

Od 27 kandidata koji su bili na pripremama redom u Banji Koviljači, Paliću i na Zlatiboru, selector reprezentacije Srbije Nenad Vasiljević odlučio se da 7 “orlića” brani boje Srbije na Evropskom prvenstvu. Od ukupno sedam članova reprezentacije Srbije, dva momka iz Vlasotinca Ognjen Bidžić i Jovan Dimitrijević, članovi bokserskog kluba “Arena”, dobili su nacionalni dres i priliku da nastupe na najvećem Evropskom bokserskom takmičenju.

-Ponosni smo što će dva člana našeg kluba braniti boje Srbije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Samo učešće naših boksera u reprezentaciji Srbije i odlazak na Evropsko prvenstvo je veliki uspeh za naš klub, ali i dokaz da imamo veoma kvalitetnu školu boksa. Sa Bidžićem i Dimitrijevićem smo vredno trenirali, svakodnevno, uprkos velikim vrućinama. Bidžić i Dimitrijević su svoje mesto u reprezentaciji izborili dobrim rezultatima na domaćim i međunarodnim takmičenjima, hrabrošću i zavidnim nivoom tehnike koji su pokazali na pripremama. Uprkos nedovoljnom iskustvu na međunarodnoj sceni, nadamo se dobrim rezultatima i želimo puno uspeha Bidžiću i Dimitrijeviću, kao i ostalim reprezentativcima Srbije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji – rekao je Ivan Jović, trener bokserskog kluba „Arena“ iz Vlasotinca.

 

Objavljeno: 07.08.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca