Bokserski savez Srbije donirao opremu bokserskom klubu „Arena“ Vlasotince

U okviru akcije „Olimpijska škola boksa“ koju realizuje Bokserki svez Srbije, predsednik saveza Nenad Borovčanin posetio je bokserske klubove na jugu Srbije. Cilj ove akcije je da se što veći broj dece uključi u sportske aktivnosti i da se boks kao plemenita veština predstavi najmlađima. Ova akcija takođe podrazumeva i besplatnu članarinu za treninge mlađima od 19 godina.

U okviru ove akcije predsednik Borovčanin posetio je i bokserski klub „Arena“ Vlasotince i pritom donirao boksersku opremu i rekvizite ovom klubu, i to četiri bokserska džaka, četiri para rukavica, četiri zaštitne kacige, dve medicinske lopte, merdevinu za treniranje, kao i zahvalnicu kokserskom klubu „Arena“ što učestvuje u ovoj akciji. Tom prilikom predsednik BSS N. Borovčanin je izjavio da je „ova sportska akcija prevencija narkomaniji, delikvenciji, socijalnim padovima i posrnućima razne vrste. Zadatak svih nas je da pomognemo roditeljima u vaspitanju dece, da pomognemo društvu da ima zdrave članove, a državi da je reprezentuju šampioni na velikim takmičenjima“.

Trener bokserskog kluba „Arena“ Ivan Jović zahvalio se savezu na donaciji i istakao da je dolaskom na čelo saveza Nenad Borovčanin podigao boks na viši nivo. Oprema koju nam je BSS poklonio omogućiće nam da radimo sa još većim brojem dece i na taj način omasovimo boks u našem mestu. Mi smo se ovoj akciji rado odazvali jer se u našem klubu godinama unazad ne naplaćuju članarine, i svi koji žele da treniraju boks takmičarski ili rekreativno su dobrodošli. Inače na svakom treningu u našem klubu treniraju oko 30 deteta, oba pola, uzrasta od 7 do 30 godina.

Mi ne očekujemo da sva ova deca budu bokserski šampioni, ali nam je važno da postanu karakterno jači i bolji ljudi, spremni da životu gledaju u oči. Nadamo se da će nam ova oprema takođe pomoći da postignemo još bolje rezultate u budućem radu, a prvi ispit će nam biti predstojeće omladinsko državno prvenstvo koje će se održati od 09. do 14. aprila u Pirotu, na kome očekujemo dobre rezultate, jer u našem klubu treniraju dva reprezentaca Srbije u uzrastu juniora.

 

Objavljeno: 05.04.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca