Boljare: Noćni turnir u malom fudbalu i Seoske sportske igre

U Boljaru se u nedelju 16. juna održavaju Seoske igre Sportskog saveza Srbije. Svečano otvaranje je u 10 časova, a takmičiće se ekipe četiri sela: Batulovce, Ladovica, Gložane i domaćin, ekipa Boljara.

Učesnici će se nadmetati u 10 disciplina: bacanje kamena s ramena, skok iz mesta, nadvlačenje konopca, obaranje ruku, mali fudbal, odbojka, nadvlačenje štapa, šah, poligon i skakanje u džaku.

Za osvojeno prvo, drugo i treće mesto učesnici će dobiti pehare i sportsku opremu. Najbolja ekipa obezbediće učešće na regionalnom takmičenju. Takmičenje organizuju Sportski savez Srbije i Sportksi savez opštine Vlasotince.

U Boljaru je, inače, u toku i noćni turnir u malom fudbalu, koji će se završiti krajem sledeće nedelje. Na njemu učestvuje 15 seniorskih ekipa i pet ekipa mlađih omladinaca. Nagrada za prvo mesto kod seniora biće 200.000 dinara, za drugo 70.000 i za treće 30.000 dinara. Kod omladinaca 20.000 za prvo, odnosno 8.000 za drugo mesto. Nagrade su obezbeđene i za najboljeg igrača i golmana, u obema kategorijama.

Turnir organizuje MZ Boljare, pod pokroviteljstvom Sportskog saveza i Fudbalskog saveza opštine Vlasotince.

Sledeće subote, 22.juna, u Boljaru će biti održani Miholjski susreti sela.

 

Objavljeno: 14.06.2024 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca