Brana će opet biti podignuta, ništa od dogovora sa protestantima

Komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Zoran Todorović primio je danas, kako je i obećao, predstavnike onih građana koji su juče protestovali zbog ispuštanja jezera kod brane na sedam dana.

-Razgovor je protekao u normalnom tonu, predstavnici protestanata su ostali pri stavu da žele da se kupaju u jezeru, ja sam zastupao zvanični stav Štaba za vanredne situacije, a to je da nema jezera narednih sedam dana. Međutim, neko je noćas neovlašćeno spustio savke na brani i jezero je opet napunjeno. Sastanku je, u svojstvu predstavnika protestanata, prisustvovao i čovek koji je angažovan za spuštanje odnosno podizanje savaka na brani, Aleksandar Gorunović. On ima ugovor sa preduzećem HSV, koje je licencirano za poslove održavanja brane, a objekat brane pripada JP Srbijavode, dakle nije u nadležnosti opštine. S obzirom na to da na samoj brani ili u okolini nema sistema video nadzora, ja ne mogu da znam ko je neovlašćeno omogućio punjenje jezera. Kontaktirao sam preduzeće HSV, oni su rekli da će opet dati nalog angažovanom licu da ispusti branu, a ukoliko počne neovlašćeno punjenje, da će prijaviti slučaj nadležnim organima. Štab ostaje pri stavu da čeka mišljenje Zavoda za javno zdravlje i da će nakon toga razmatrati ponovo situaciju – kaže Todorović.

Sastanku je prisustvovao i načelnik Štaba za vanredne situacije Ivan Stanković.

-Moje poslednje delovanje je bilo to da sam otvorio branu i ispustio vodu, posle toga nisam imao nikakav nalog za zatvaranje brane, odnosno punjenje jezera, tako da nisam to niti uradio, niti trebao da uradim. Ostalo je na organima da to utvrde, ali bih dodao da smo po ovom pitanju, kao opština, u totalnom haosu. Ima na hiljade kontradiktornosti i velikuh nepravilnosti po ovom pitanju – kazao je Aleksandar Gorunović.

 

Objavljeno: 30.07.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca