Branko Ružić posetio Vlasotince i obišao radove u prizemlju sportske hale

-Trudićemo se da u narednoj godini podignemo fond za lokalne projekte jer smo ove godine imali 500 miliona, a pristigla je uredna dokumentacija za projekte ukupne vrednosti 2,5 milijardi dinara – najavio je ministar za državnu upravu i lokalnu smaoupravu Branko Ružić prilikom posete Vlasotincu. On je obišao lokale u prizemlju sportske hale čiji su portali postavljeni sredstvima ovog ministartsva.

-Činjenica da ovde prodefiluje 150 mladih ljudi dnevno govori o tome da Vlasotince baštini sportski duh i da je ova pomoć ministartsva na dobrobit svih građana – dodao je Ružić.

On je pohvalio lokalno rukovodstvo zato što je, kako je rekao, uvek spremno da sa adekvatnim zahetvom izađe prema ministarstvu, kao i za sve ono što je opštinska uprava uradila i na polju digitalizacije i na polju prevođenja matičnih knjiga iz pisanog u elektornski oblik.

Razgovaralo se je i o realizaciji projekata elektronska skupština i jedinstveno upravno mesto ili šalter sala. Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović izrazio je nadu da će se oni sprovesti u delo u ovoj godini.

-Građevinski deo projekta već imamo, nadam se da ćemo spremiti i projektni deo za enterijer koji je neophodan za primenu tog hardvera i softvera i ako možemo da do kraja godine uvedemo elektornsku skupštinu, što bi smanjilo štampanje materjala i povećalo efikasnost u radu lokalne skupštine – rekao je Todorović i dodao da će opština Vlasotince i ubuduće učestvovati na svim konkursima za koje ima spremnu dokumentaciju.

Ministar Ružić pohvalio je sve lokalne samouprave u Jablaničkom okrugu da su zaista pripremljeni i vrlo radi da u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave urade projekte koji su od životne važnosti za običnog čoveka.

Obilasku hale prethodio je prijem u kabinetu predsednika opštine na kome se razgovaralo o problemima sa kojima se lokalne samouprave susreću u svom funkcionisanju.

 

Objavljeno: 19.05.2019 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca