Brzinom do zvezda – Disciplina,koncetracija,brzina…

U organizaciji Srpskog atletskog saveza i generalnog pokrovitelja projekta kompanije Telenor doo, naša opština će zahvaljujući Sportskom savezu opštine Vlasotince, po prvi put održati takmičenje koji nosi naziv „Brzinom do zvezda“.

Generalni sekretar Sportskog saveza opštine Vlasotince, ujedno i koordinator projekta za Vlasotince Dalibor Momčilović, je rekao da će na takmičenju učestvovati oko 80 dece sa teritorije naše opšine i to iz sledećih osnovnih škola:
OŠ ,,8.Oktobar“(Vlasotince),
OŠ ,,Siniša Janić“(Vlasotince),
OŠ ,,Siniša Janić“(odelenje u Orašju),
OŠ ,,Braća Milenković“(Šišava),
OŠ ,,Sveti Sava“(Gložane-odelenje u Stajkovce) i
OŠ ,,Karađorđe Petrović“(Kruševica).

Cilj projekta i takmičenja je omasovljavanje dečijeg sporta, podrška afirmaciji zdravog života i druženje dece. Sva deca i šefovi timova dobiće i oficijelne majice Brzinom do zvezda u kojima će nastupati. Dete(dečak i devojčica) šampioni, dobijaju oficijelne zlatne medalje Brzinom do zvezda, dok ostali finalisti dobijaju oficijelne diplome projekta koji su im ujedno i pozivnica za republičko finale.

Da malo pojasnimo:

Učestvuju deca uzrasta III i IV razreda. Svaku školu predstavlja muška (8 dečaka) i ženska (8 devojčica) ekipa, koje prate po jedan učitelj ili učiteljica. Takmičenje se sprovodi na poligonu dužine 30 ili 40 m sa osam takmičarskih staza.

Na takmičenju „Brzinom do zvezda“ samo se proglašavaju pobednik u muškoj i pobednik u ženskoj kategoriji – i finalisti/8+8 koji su izborili učešće na gradskom takmičenju i koji će predstavljati svoju školu i svoju opštinu za Republičko takmičenje.

Brzinom do zvezda će se po prvi put održati u Vlasotincu, u četvrtak 18.11.2021. od 11:30h u SRC „Vlasina“, zahvaljujući Sportskom savezu opštine Vlasotince.

Moto projekta je „Disciplina, koncetracija, brzina“.

 

Objavljeno: 16.11.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca