Brzinom do zvezda – Milica i Bogdan najbrži

Pobednici kvalifikacionog takmičenja u sprintu „Brzinom do zvezda“, održanog danas u SRC Vlasina, su Milica Milenković (OŠ „Siniša Janić“) u konkurenciji devojčica i Bogdan Ilić (OŠ „8.oktobar“) u konkurenciji dečaka. Oni će, kao i po osmoro finalista, dečaka i devojčica, učestvovati na finalnom takmičenju u junu naredne godine u Beogradu. Takmičenje je održano pod motom „Disciplina, koncetracija, brzina“, a cilj je omasovljavanje dečijeg sporta, uz druženje i podrškau afirmaciji zdravog života, naglasio je koordinator projekta Nemanja Ilić.

Takmičenje je otvorio predsednik Skupštine opštine Vlasotince Milan Jović koji je naglasio važnost omasovljavanja dečjeg sporta.

-Sport i druženje, uz zdrav način života, jedni su od najvažnijih segmenata odrastanja i zato je važno da ih negujemo. Pored brojnih izazova, koje donose moderne tehnologije, pravi je uspeh okupiti ovaj broj dece u jednoj sportskoj aktivnosti. Zahvaljujem Sportskom savezu na agilnosti i trudu da ovo takmičenje, kao i neka prethodna u ovoj godini, kao što su Seoske sportske igre, dovede u Vlasotince – rekao je Jović.

Na skupu je učestvovalo 80-oro dece iz sa teritorije vlasotinačke opštine.

Organizatori takmičenja su Srpski atletski savez i kompanija Telenor, u partnerstvu sa Sportskim savezom opštine Vlasotince.

 

Objavljeno: 18.11.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca