Budućnost pobedom osigurala mirniji rasplet prvenstva

Fudbal – Zona Jug 24.kolo

BUDUĆNOST – MORAVA 2 : 0 ( 1 : 0 )

Orašje , stadion : Dubrava , gledalaca : 150 , sudija : Petar Vukadinović (Niš) 6 , strelci : Đokić u 35. i Stanković u 49. minutu.

Budućnost : Stojiljković 7,5 , Mitkov 7 , Stanković 7,5 , Nemanja Stojanović 7 , M.Stojanović 7 , Mitrović 7 , Đokić 7 (Dimitrijević – ) , S.Milošević 7 (Nikola Stojanović – ) , B.Milošević 7 , Milić 7 (Milenković – ) , Janković 7.

Morava : I.Aleksić 6 , Pavlović 5,5 , Pešić 5,5 , Mladenović 5 (M.Aleksić 6 ) , Kitanović 5 , Ž.Stanković 5 , Stajić 5 (Đokić -) , Stanisavljević 5,5 , M.Stanković 5,5 , Cvetković 5 ( Veličković 6 ) , Ivanović 5.

Igrač utakmice : Bogoljub Stanković (Budućnost)

Bodovi iz ove utakmice bili su značajni za oba rivala jer im je ceo plen, bez obizra na sve varijante mogućeg raspleta u višim ligama, donosio mir u finišu prvenstva.

Počelo se oprezno na obe strane pa se igra odvijala uglavnom između dva šesnaesterca. Retko je lopta dolazila unutar kaznenog prostora a iz jednog takvog slučaja domaći su došli u vođstvo. U gužvi pred golom Hančana najbolje se snašao Damir Đokić, uputio loptu ka golu a nespretna intervencija odbrane gostiju je doprinela da se zatrese mreža. Gol prednosti na poluvremenu bio je veliki kapital za Budućnost. Većina prisutnih je priželjkivala još jedan pogodak domaćina kako bi pobeda bila osigurana. I taj toliko željeni gol stigao je u četvrtom minutu nastavka. Za radost domaćih navijača pobrinuo se Bogoljub Stanković, momak britkog starta i preciznog udarca, izvođač prekida sa desne strane. Stanković je bio u posedu lopte na oko 25 metara od golamana Aleksića i dok se očekivalo ubacivanje u šesnaesterac igrač Budućnosti je iznenadnim preciznim udarcem poslao loptu pod samu prečku gola gostiju i overio pobedu svog tima.

Udvostručeno vođstvo zonaša iz Orašja na samom početku drugog poluvremena nateralo je trenera gostiju da posegne za izmenama što je donekle urodilo plodom jer su Hančani krenuli odlučnije u napad. U dva slučaja mogli su i da postignu pogodak i meč uvedu u neizvesnost ali na sceni je stupio Aleksandar Stojiljković i sa dve fantastične odbrane sačuvao svoju mrežu.

Sudija Petar Vukadinović se nije proslavio na ovoj utakmici, previše je mahao „žutaćima“ naročito na štetu domaćina, a iz nerazumljivih razloga utakmicu je produžio za čitavih 8 minuta.

 

Objavljeno: 06.05.2018 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca