Centar za socijalni rad se uselio u zgradu bivšeg internata

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja smatra da su Centri za socijalni rad stub naše socijalne zaštite i da je prioritet da se ove ustanove obnavljaju – rekao je prilikom otvaranja novih prostorija Centra za socijalni rad opština Vlasotince i Crna Trava ministar Aleksandar Vulin. On je dodao da je i Vlasotince ove godine Uredbom o namenskim transferima dobilo 3,5 miliona dinara što je dovoljno da se sačuvaju sve postojeće usluge socijalne zaštite.

U zgradu nekadašnjeg internata biće smešteni: Centar za socijalni rad, Savetovalište za brak i porodicu, Dnevni boravak za decu sa poremećajima u ponašanju, Centar za decu i omladinu, igraonica i fizioterapeutska sala.


– Sređivanje novog prostora trajalo je godinama, ali mislim da su sada stvoreni uslovi da Centar može da funkcioniše bolje – rekao je direktor Centra za socijalni rad Momčilo Ignjatović.

U uređenje zgrade do sada je uloženo oko 15 miliona dinara, od čega je lokalna samouprava izdvojila blizu 12 miliona, Kraljevina Norveška 2 miliona, a resorno ministarstvo 1,4 miliona dinara.– Vlasotince spada u četvrtu grupu razvijenosti, što znači da ima dosta socijalno ugroženih građana i mi se trudimo da odgvorimo njihovim potrebama. Budžetom za 2016. predvideli smo oko 30 miliona dinara za usluge socijalne zaštite, što je oko 5% budžeta i koliko znam, najviše u Srbiji – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović naglasivši da lokalna samouprava učestvuje u raznim projektima socijalne zaštite, sa ministarstvom i donatorima.Otvaranju novih prostorija Centra za socijalni rad u Vlasotincu prisustvovao je i načelnik Jablaničkog upravnog okruga Božidar Stojiljković koji je rekao da je ova ustanova primer toga kako treba da izgledaju ustanove socijalne zaštite u Srbiji.

Zgrada nekadašnjeg internata, a sada Centra za socijalni rad, bila je vlasništvo industrijalca Gavrila Popovića i sagrađena je 1923.godine. Posle II Svetskog rata je nacionalizovana. Nakon što je vraćena vlasnicima, opština Vlasotince je 2006.godine otkupila zgradu za šest miliona dinara.


 

Objavljeno: 26.05.2016 | Autor: InfoDesk


Galerija slika


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca