„Crvenkapa“ poklon za letnji raspust

Povodom završetka školske godine i predstojećeg raspusta Udruženje „Vlasinska vila“ je u saradnji sa Kulturnim centrom organizovalo gostovanje pozorišne sekcije OŠ „Vuk Karadžić“ iz Lebana.

Tom prilikom mali glumci, osnovci od drugog do petog razreda su izveli  pozorišnu predstavu „Crvenkapa“, koju su režirale Dubravka Đorđević i Jasminka Bogdanović. Kao scenografi se potpisuju Marina Stanisavljević i Igor Đorđević, muziku je radio Nebojša Trajković a kostime Zorica Stojanović.

Ova predstava je nedavno izvedena na Scenskoj smotri učiteljskog stvaralaštva u Leskovcu i tom prilikom osvojila drugo mesto. Na smotri u Leskovcu predstava „Crvenkapa“ nagrađena je za scenografiju, za najbolju muziku, za najoriginalnije izvođenje vuka a nagrada je stigla i za najbolju epizodnu ulogu.

Po rečima rediteljke Dubravke Đorđević ovo izvođenje „Crvenkape“ se  razlikuje se  klasičnih izvođenja jer ostvaruje interakciju sa publikom i na scenu izvodi autore bajke braću Grim.

Predsednica Udruženja „Vlasinska vila“ Tanja Ilić kaže da joj se predstava veoma dopala kada ju je prvi put gledala i da je poželela da njenim izvođenjem u Vlasotincu deci ulepša početak letnjeg raspusta.

 

Objavljeno: 28.06.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca