Cvetković: Postali smo ozbiljan klub

Vlasotince spada u grupu retkih gradova u Srbiji u kojima postoji i radi ženski fudbalski klub. Kada je pre tri godine, na Petrovdan 2014. grupa fudbalskih entuzijasta održala osnivačku skupštinu ŽFK Rosulja 2014, mnogi su to smatrali neozbiljnim potezom,odnosno više kao plod želj nego realnih mogzćnosti i predviđal da projekat neće trajati nigodinu dana te da će propasti kao i mnoge druge inicijative.

Ali tim Petra Cvetkovića, predsednika kluba nije mislio tako već je zasukao rukave i uprkos mnogim teškoćama uspešno kormilari fudbalskim vodama.

– Sa ove vremenske distance sve sam više ubeđen da je osnivanje kluba bilo potrebno našoj sredini. Za tri godine uspeli smo da se stabilizujemo kao klub, imamo 35 registrovanih igračica, igramo Razvojnu ligu FSRIS već tri sezone, u klubu je poniklo nekoliko dobrih igračica neke su dogurale i do reprezentativnih selekcija ima i onih koje su svoju karijeru nastavile u većim klubovima – kaže predsednik Cvetković.

U vremenu kad je sve manje novca u sportu i kada su mnogi sportski kolektivi ne granici opstanka Rosuljke još uvek ne osećaju u toj meri krizu, uspevaju da pokriju sve troškove i za sada čini se lakše savladavaju finansijeske probleme.

– Pokušavamo da sa onim što imamo napravimo dobre uslove za rad. Imamo razumevanje lokalne samouprave i Sportskog saveza koji nam pomažu u okviru svojih mogućnosti ali ipak najveću pomoć imamo od Fudbalskih saveza Srbije i RIS-a koji nam pokrivaju najveći deo troškove takmičenja, pomažu nam u edukaciji trenera ali i nabavke sportske opreme. Ovih dana smo dobili od FSS kompletnu sportsku opremu.

U Rosulji ističu da imaju dobru i uspešnu saradnju sa većinom klubova u ovom delu Srbije ali ipak izdvajaju neke.

– Od samog osnivanja imali smo pomoć Lavica iz Leskovca koji su mnogo stariji klub od nas, moram da istaknem i uspešnu saradnju sa ŽFK Mašinac koji je možda i najpoznatiji ženski klub u Srbiji i pionir ovog sport u zemlji, već smo uspostavili odlične odnose i sa novoformiranim klubom u Vučju. Razmena iskustva nam mnogo pomažu u svakodnevnom radu a verujem da će tako biti i dalje – ističe Cvetković.

Mlde Rosuljke je trebalo da dobiju još jedan komplet sportske opreme od FSS u okviru akcije kojom se pomažu klubovi u Srbiji ali su na volšeban način u FS Jablaničkog okruga izbrisane sa spiska i pored obećanja da će FSJO ispraviti „grešku“ to se nije desilo pa se u klubu boje da ne bude po onoj narodnoj o obećanju i radovanju.

 

Objavljeno: 11.07.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca