Danas potpisani ugovori za ugradnju solarnih panela

Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović potpisao je ugovore sa građanima koji su dobili subvencije za ugradnju solarnih panela. Na Konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti ugradnjom solarnih panela u 2022. godini podneto je šest prijava, dve nisu imale potpunu dokumentaciju, a četiri su bile validne. Vlasnici tih domaćinstava dobili su po 420.000 dinara subvencije.

-Na raspolaganju su bila dva miliona dinara. Milion je dalo Ministarstvo građevinarstva, saobraća i infrastrukture i milion je izdvojeno iz budžeta opštine Vlasotince. Ovo je prva godina da smo sufinansirali panele. Pretpostavljam da će interesovanje biti veće na narednom konkursu jer se građani već sada interesuju za novi konkurs– rekao je predsednik vlasotinačke opštine Bratislav Petrović.

U 2022.godini opština Vlasotince izdvojila je ukupno 15 miliona dinara za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova, a resorno ministarstsvo pet miliona, što čini ukupno 20 miliona uloženih u poboljšanje energetske efikasnosti objekata na teritoriji opštine Vlasotince.

 

Objavljeno: 08.02.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca