Dani Vlade Ilića – promocija Vlasotinca

Dani Vlade Ilića

Obzirom na uspeh knjige „Prvi moderni gradonačelnik Beograda“ – Monografija o Vladi Iliću, potrebno je začeti jednu kulturno-turističku jednodnevnu manifestaciju. Ona bi se održavala svake godine 19. septembra što predstavlja dan rođenja Vlade Ilića i za prvu godinu organizovanja manifestacije bismo predstavili sve ono čemu je poznati vlasotinački industrijalac dao doprinos (sajmište, zoo vrt, Novi Beograd, zdravstvene i školske ustanove….).

Pošto je za vreme Vlade Ilića 22.decembra 1936. Beograd proglašen za turističko mesto, iste godine na Savi je podignuto pristanište, pa su turisti mogli brodom razgledati, a naredne godine se otvara Mažestik, tada najmoderniji hotel, nailazimo na vezu između Beograda i Vlasotinca, pa bi ovo u narednim godinama ova manifestacija mogla postati zajednička, na kojoj bi se u Vlasotincu dodeljivalo priznanje Vlasotinčanima koji su postigli uspeh van svog zavičaja. Ovakvom manifestacijom bismo se svake godine opredeljivali za temu, npr. jedne godine bi tema bila Vlada Ilić i Beogradsko sajmište, naredne Vlada Ilić i razvoj privrede, Vlada Ilić i razvoj zdravstvenih i rehabilitacionih centara, zatim hipodrom, zoo vrt, povezanost Vlade Ilića sa porodicom Dunđerski, Nemačkom, Češkom, Francuskom, Engleskom…i još mnoštvo drugih  tema.

 

Efekti manifestacije: povezivanje sa prestonicom kao i sa drugim gradovima u Srbiji, promocija mesta, upoznavanje i povezivanje sa vlasotinčanima koji su se odavno odselili, a i dalje gaje lokalni patriotizam, te bi iz nekih kontakata mogli proisteći projekti saradnje koji bi doneli opštu korist mestu i stanovništvu, jer bi se radilo na popularizaciji lokaliteta, rekreativnog i sportskog turizma, propagiranje kulturnih spomenika, jednom rečju stvaranje imidža Opštine Vlasotince.

Tekst je deo projekta koji sufinansira opština Vlasotince. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

 

Objavljeno: 20.08.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca