Dečje igralište i apel roditeljima

Dečje igralište , za koje je mobilijar i opremu opštini Vlasotince donirala kompanija Biersdorf, nakon pobede u glasanju za Nivea igrališta, biće izgrađeno za dva meseca, najavio je pomoćnik predsednika opštine Vlasotince Vladimir Kocić.

-Vrednost te donacije je tri i po miliona dinara, a oko tri miliona uložiće opština Vlasotince čija je obaveza da uradi pripremne građevinske radove, postavi osvetljenje i video nadzor na igralištu – kaže Kocić

Što se tiče igrališta Vlasina 1, koje je nedavno izgrađeno između dva mosta, Kocić apeluje na sve građane da decu još uvek ne dovode na igralište koje nije u potpunosti u funkciji, pogotovo što na to ukazuju i oznake na njemu.

-Nakon prvog pregleda igrališta ustanovljeno je da ispod jednog mobilijara treba dodati još jedan sloj gumene podloge radi veće bezbednosti. Takođe, na osnovu novog Pravilnika o dečjim igralištima potrebno je da se dve sprave dopune dodatnim letvicama da ne bi došlo do zaglavljivanja. Sled i montaža video nadzora, a za određene prepravke i sugestije “Jugoinspekta” iz Novog Sada opština je već počela sa prikupljanjem ponuda kako bi otklonila nedostatke – objašnjava Kocić.

Nepoznati počinioci polomili su i deo ograde na igralištu, koja je sanirana. Iako na terenu stoji oznaka da igralište još uvek nije u funkciji, roditelji svakodnevno dovode decu da ovde provedu deo slobodnog vremena.

 

Objavljeno: 09.05.2019 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca