Dečji atletski miting u disciplinama kros, bacanje kugle, skok u dalj i vorteks

Proteklog vikenda, u organizaciji Sportskog saveza opštine Vlasotince i Atletskog kluba „Vlasotince“ održan je Dečji atletski miting na kome je učestvovalo 70 osnovaca iz Vlasotinca, Niša, Kraljeva i Dimitrovgrada. Učesnici su se nadmetali u krosu, bacanju kugle, skoku u dalj i vorteksu.

Najbolji u krosu kod dečaka, što se tiče atletskih škola „C“ bio je Stojan Ilić, drugo mesto osvojio je Uroš Milovanović dok je treće mesto osvojio Ognjen Milojević. Kod devojčica najbolja je bila Neda Jović, druga je bila Anđela Milojević, a treća Petra Stojiljković – sve iz AK „Vlasotince“.

Kod atletskih škola „B“ najbolji kod dečaka bio je Luka Vasić iz Niša, drugi je bio Salvador Milenković iz Vlasotinca, a treći Vasilije Puletić. Kod devojčica najbrža je bila Petra Milošević iz Niša, druga Dunja Stojiljković, a treća Neda Ilić obe iz AK „Vlasotince“.

Prvo mesto kod dečaka u kategoriji atletskih škola „A“ osvojio je Danilo Petrović iz AK „Vlasotince“, drugi je bio Lazar Golubović takođe iz istog kluba, a treći je stigao Dušan Perić iz Leskovca. Kod devojčica najbolja je bila Danka Kocić, druga je bila Nina Saničanin obe iz Vlasotinca, dok je treće mesto osvojila Ana Jović iz Niša.

Kod mlađih pionira najbrži je bio Bogdan Ilić iz AK „Vlasotince“, ispred Jovana Petrova iz Dimitrovgrada i Dušana Perića iz Niša. Kristina Milenković je osvojila prvo mesto u grupi mlađih pionirki ispred Nikoline Filipović obe iz AK „Vlasotince“, a treća je bila Hristina Stojanović iz Niša.

Kod starijih pionirki pobedu je odnela Aleksandra Ivković ispred Natalije Stojadinović i Jovane Lepojević – sve tri su iz AK „Vlasotince“.

Marija Milosavljević iz AK „Vlasotince“ je najdalje bacila kuglu hicem 10,27 m, druga je bila Dunja Milojević, a treća Hristina Stojanović.


Kristina Milenković AK „Vlasotince“

U skoku u dalj atletske škole prvo mesto osvojio je Danilo Petrović 4,18m AK „Vlasotince“, drugo mesto Mateja Stavrov AK „Balkan“ Dimitrovgrad 3,76m i treće mesto Salvador Milenković AK „Vlasotince“ 3,65m. Kod devojčica prvo mesto osvojila je Lena Milekić AK „Karanovac“ Kraljevo 3,88m, drugo mesto Dunja Stojiljković AK „Vlasotince“ 3,36m i treće mesto Ana Jovanović AK „Balkan“ Dimitrovgrad 3,18m.

Skok u dalj – mlađi pioniri, prvo mesto Bogdan Ilić AK „Vlasotince“ 4,31m, drugo mesto Jovan Petrov AK „Balkan“ Dimitrovgrad 3.94m i treće mesto Vuk Cvetković AK „Vlasotince“ 3,56m. Kod mlađih pionirki najdalje je skočila Kristina Milenković AK „Vlasotince“ 4,78m, druga je bila Stefani Jovanović AK „Balkan“ Dimitrovgrad 4,37m, a treća Anđela Stanković AK „Vlasotince“ 4,00m.

U skoku u dalj kod starijih pionirki najdalji skok imala je Aleksandra Ivković i to 4,15m, ispred Natalije Stojadinović i Anđeline Andrejević – sve tri iz AK „Vlasotince“.

U disciplini Vorteks kod atletskih škola „A“ prvo mesto kod dečaka sa izbačajem 33,65m osvojio je Danilo Petrović, drugi je bio Salvador Milenković, treći Aleksa Mladenović. Kod devojčica hitac je najdalje bacila Lena Milikić iz Kraljeva sa 32,80m, ispred Nede Marko iz Dimitrovgrada i Dunje Stojiljković iz Vlasotinca.

Kod mlađih pionira najbolji hitac od 37,70m bacio je Bogdan Ilić iz AK „Vlasotince“ ispred Matije i Jovana Petrova iz Dimitrovgrada. Kod devojčica Kristina Milenković je bacila 32,40m, druga je bila Marija Milosavljević, a treća Anđelina Andrejević – sve tri iz AK „Vlasotince“.

-Najviše medalja na ovom mitingu osvojili su Kristina Milenković koja je atletska zvezda mitinga, Danilo Petrović i Bogdan Ilić svi iz AK „Vlasotince“. Medalje najboljima, podelili su ispred AK „Vlasotince“ naš proslavljeni olimpijac Predrag Filipović dok su ispred Sportskog saveza opštine Vlasotince medalje podelili Dalibor Momčilović, generalni sekretar, Jelena Mitrović i Snežana Milosavljević. Takmičenju je prisustvovala i bivša reprezentativka i član AK „Vlasotince“ Biljana Stanković (Jović) koja je takođe podelila medalje. Prelepo je bilo prisustvovati takmičenju osnovaca, nadamo se da će neki od njih nastaviti da osvajaju medalje i u reprezentativnom dresu, a mi ćemo se potruditi da i u narednom periodu organizujemo ovakva takmičenja – kažu iz Sportskog saveza opštine Vlasotince.


 

Objavljeno: 28.10.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca