Dejan Pešić: Prioritet kluba – viši rang

Dejan Pešić, predsednik FK Vlasina: Prioritet kluba – viši rang.

Za nepuna dva meseca od trenutka dolaska na mesto predsednika FK „Vlasina“ Dejan Pešić pokušava da reši nagomilane probleme u klubu, počevši od infrastrukturnih i finansijskih problema preko igračkog kadra.

– Od trenutka izbora na mesto predsednika FK „Vlasina“ zatekao sam mnogo problema koji nisu dozvoljavali odlaganje. U dogovoru sa saradnicima i čelnim ljudima lokalne samouprave napravili smo plan za rešavanje. Napravili smo listu prioriteta, a svakako igrači čine klub, te smo prvo razgovarali sa njima jer je veliki broj njih najavljivao odlazak zbog neisplaćenih obaveza. Rešili smo potraživanja i tako vratili poljuljano poverenje kod igrača. Skoro svi fudbaleri su odustali od odlaska iz kluba – rekao je Dejan Pešić.


Krenuli ste nešto ranije sa pripremama, da li je to znak da se ozbiljno ramišlja o povratku u viši rang takmičenja?

– Prioritet kluba je povratak u Srpsku ligu. Zato smo sa pripremama krenuli nešto ranije. Angažovali smo kvalitetnog trenera, nabavili smo neophodnu opremu. Imaćemo dovoljno vremena da se pripremimo i do samog starta prolećnog dela prvenstva krenemo u beskompromisnu borbu za bodove. Ekipu smo morali da osvežimo odnosno da dovedemo kvalitetne igrače u tim. Doveli smo dvojicu igrača u dogovoru sa trenerom Draganom Nikolićem i to Vladicu Đorđevića, najboljeg strelca lige koji je već branio boje Vlasine kada  je igrala u Prvoj ligi Srbije i Marka Ilića, koji je isto nosio dres Vlasine. U pregovorima smo sa još nekoliko igrača i na putu smo da postignemo dogovor. Mislim da ćemo imati znatno jači i spremniji sastav nego u prvom delu prvenstva“ – istakao je Pešić.Radu sa prvim timom priključeni su i mladi igrači iz kadetske selekcije, koliko oni mogu odgovoriti izazovima koji očekuju klub?

– Na žalost bili smo prinuđeni da tako uradimo jer nemamo omladinski pogon, što predstavlja veliki problem. Normalno je da se iz te selekcije regrutuju igrači za prvi tim. O radu omladinske škole razgovaraćemo narednih dana i videti šta treba da menjamo u sistemu rada. Zahvaljujući razumevanju čelnih ljudi iz lokalne samouprave koji nam dosta pomažu stvorili smo bolje uslove za igrače, sređuje se stadion, renovirana je upravna zgrada, svlačionice… Naravno, ima još mnogo da se radi ali mi smo spremni da to i uradimo, imamo plan i program i želju da dovedemo klub tamo gde treba“ – rekao je Dejan Pešić, predsednik FK „Vlasina“.


 

Objavljeno: 22.02.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca