Dejan Petrović i Tropiko bend na Vinskom balu

Ovogodišnji 33. Vinski bal održaće se u petak 24. i subotu 25. avgusta, saopštili su organizatori ove manifestacije. Salon vina – Vina juga – biće treći put održan u okviru programa Vinskog bala, a na glavnoj pozornici nastupiće Dejan Petrović i Big bend, prvog dana i Tropiko bend drugog dana.

-Mi smo apsolutno svesni činjenice da u Vlasotincu danas nema ni vina ni vinograda u nekadašnjem broju. Ipak, s jedne strane ne želimo da zaboravimo tradiciju, a sa druge želimo da podržimo one vinare i vinogradare koji ulažu napore da održe vinograde i koji, za svoju i dušu svojih prijatelja, prave odlična vina. Vino je razlog okupljanja ljudi i smatramo da tako treba da ostane – rekao je većnik zadužen za kulturu u opštini Vlasotince Zoran Stamenković. Salon vina održaće se drugog dana Vinskog bala 25.avgusta, u subotu, u hotelu Grozd, od 13 do 20 sati.

-Biće prisutne neke od najrenomiranijih vinarija iz Srbije, kao što su „Aleksić“ i „Stari dani“, ali je svoje učešće najavila i najveća vinarija na Blakanu „13.jul“ iz Podgovorice. Planirane su edukacije na temu enologije i vinogradarstva – sve što može da pomogne našim vinarima u onome sa čim se suočavaju i da unaprede kvalitet vina- rekao je veliki majstor Vinskog viteškog reda „Simeon“ Svetislav Petrović, zadužen za organizaciju salona vina.

U ime glavnog organizatora manifestacije, Kulturnog centra, direktor Boban Dimitrijević je najavio da se sprovode tradicionalni konkursi za izbor najbolje pesme, pesme na dijalektu i karikature na temu vina i grožđa, biraće se najlepša devojka Vinskog bala, plivaće se za vinsko burence, a održaće se i tradicionalno izuzetno popularno takmičenje u brzom ispijanju špricera.

– Ono što širu publiku verovatno najviše zanima to su koncerti. Prvog dana manifestacije, 24.avgusta od 22.30 nastupiće Dejan Petrović i Big bend, a u subotu na završnoj večeri Tropiko bend – rekao je Dimitrijević.

Direktor Turističke organizacije Nataša Đokić Živković navela je da će ovogodišnji Vinski bal biti obogaćen nizom sadržaja koji nisu vezani za vino i grožđe.

-U saradnji sa Sportskim savezom Srbije organizujemo ulični street sport za decu, goste vodimo na pešačku rutu u Dadince, a naš sugrađanin kik bokser Sokol Arsić će se mečom za titulu evroskog šampiona sa kolegom iz Grčke, u petak 24.avgusta u 21.30 oprostiti od ovog sporta – rekla je Živković.ž

Ministarstvo turizma i telekomunikacija, nakon što je prošle godine obezbedilo štandove za manifestaciju, ove godine finansiralo izradu kapije Vinskog bala i izradu burad-stolova za salon vina.

Generalni pokrovitelj Vinskog bala je opština Vlasotince. Budžet manifestacije iznosi 3,2 miliona dinara, koliko i prošle godine.

Svetislav Petrović, veliki majstor Vinskog viteškog reda Simeon: poziv građanima vino je sveto vino je večno

Salon vina , treći put, kao sastavni deo Vinskog bala. Nadamo se da će se nastaviti tradicija. Hotel Grozd, otvoreni prostor ispod terasa, od 13 do 20 sato u subotu 25.avgusta. Edukacija Renomirane vinarije će biti prisutne, , najveća na Balkanu. Uz učešće naših najpoznatijih Aleksić, Stari dani i druge.one koje su po kvalitetu otišle najdalje.Enolozi tvrde da se poslednjihdesetak godina popravio kvalitet, sigurno doprinos imaju i vvr koji promovišu kulturu spravljanja i ispijanja vina.Rame uz rame sa najpoznatijim vinarijama.

 

Objavljeno: 17.08.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca