Derbi Moravac – Temnić 1924 2:0, Vlasina poražena u Lebanu

Lider na srpskoligaškom ,,Istoku“, ekipa Temnića 1924 iz Varvarina najzad je poražena. U direktnom duelu, u derbiju prolećne sezone u Mrštanu, sa drugoplasiranom ekipom Moravca Orion bili su potpuno nadigrani i četa trenera Jovana Stankovića na pravi način je istakli svoju kandidaturu za juriš na sam vrh tabele srspskoligaškog „Istoka“.

Izuzetno hladno vreme bilo je glavni razlog da je derbi videlo samo blizu 300 gledalaca, koji su videli čvrstu i borbenu utakmicu, i rano vođstvo domaćina još u samom začetku meča. Spretni Stefanović već u 3. mninutu pogodio je mrežu gostiju, da bi konačan rezultata postavio Nikolić u 67. minutu posle akcije celog napadačkog reda domaćina. Narednog vikenda srpskoligaš iz Mrštana gostuje na vrućem terenu u Trsteniku protiv istoimene domaće ekipe. Ovaj meč je od posebne važnosti, u kome fudbaleri Moravca mora da daju sve od sebe, ukoliko žele da nastave poteru za ekipom iz Varvarina koja trenutno ima pet bodova viška.

U derbiju Jablaničkog okruga u Lebanu domaći Radan bez mnogo problema stigao je do nova tri boda i pobede od 2:0 protiv neubedljive Vlasine iz Vlasotinca. Više je nego očigledno da su „Rosuljci“ u krizi, koja traje duže vreme. Nisu problem samo takmičarski rezultati već mnogo toga ne štima kako treba u klubu svetle i duge tradicije. Umesto da zbiju redove posle povratka na srpskoligašku fudbalsku scenu došlo je do krize u rukovođenju kluba, što se automatski odrazilo i na pravu atmosferu u takmičarskom pogonu i igrama fudbalera na terenu.

Nedeljna utakmica, i samo pobeda u duelu sa niškim Sinđelićem na legendarnoj „Rosulji“ je možda i poslednja prilika da se Vlasotinačnima produži nada u borbi za očuvanje srpskoligaškog statusa. Pod hitno mora da se učine napori kako bi se normalizovala situacija u klubu i da se ne bi još više urušavao ugled kluba, koji je itekako veliki i značajan u fudbalskoj Srbiji. A to je obaveza, pre svega one strukture ljudi koja je, u poslednjih nekoliko godina, silno želela da vodi klub. I kada su zagospodarili, u svim segmentima fudbalskom „Rosuljom“ stigao je u klub i fudbalski kancer koji (ni)je (ne)izlečiv, jer je u pitanju ljudski faktor. Vreme, međutim, u ovoj i ovakvoj situaciji nije saveznik fudbalskoj Vlasini, to moraju da znaju oni koji žele dobro klubu.

Jedinstvo iz Bošnjaca u ovom 18. kolu ostvarilo je najubedljiviju pobedu. Ekipa Radničkog iz Svilajnca potučena je do nogu sa ubedljivih 5:1. U narednom kolu srpskoligaš iz Bošnjaca gostuje u pregrađu Jagodine ekipi Tabane 1970.

 

Objavljeno: 29.03.2017 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca