Deseti protest 1 od 5 miliona – zahtevi protestanata nepromenjeni

U subotu 6. aprila održan je jubilarni 10. protest 1 od 5 miliona, ispred opštinske zgrade u Vlasotincu. Učesnici i organizatori ne odstupaju od svojih zahteva i traže razgovor sa predstavnicima vlasti o svim otvorenim pitanjima.

-Umesto taga ljudi na vlasti se više bave time kako bi ugasili ove proteste umesto otvorenog razgovora sa građanima koji deset nedelja iskazuju svoje nezadovoljstvom radom lokalne samouprave – kazao je Aleksandar Cvetković.

Organizatori i okupljeni građani podržavaju protest koji će biti održan 13. aprila u Beogrdu, a za sve one koji ne budu mogli da odu u Beograd, protest če biti istog dana u 18h ipred opštinske zgrade u Vlasotincu.

-Ovog puta smo sami držali brojeve kako bi „im“ pomogli u prebrojavanju, koje im je inače obavezan deo izveštavnja – dodaju učesnici.

Podsećanja radi, zahtevi su sledeći:

 1. Ostavka Aleksandra Vučića.
 2. Ostavka predsednika opštine Vlasotince Zorana Todorovića, svih lokalnih funkcionera i direktora javnih preduzeća i ustanova.
 3. Zaustavljanje partijskog zapošljavanja i zapošljavanja nestručnih kadrova.
 4. Započeti proces na izradi i usvajanju Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP), kao i osnivanje Lokalnog antikorupcijskog foruma.
 5. Depolitizacija FK Vlasina.
 6. Povlačenje Odluke iz 2011. godine o Prostornоm planu opštine Vlasotince 2009-2024 u kojoj su između ostalog potvrđene potencijalne lokacije za izgradnju mini hidroelektrana (MHE).
 7. Izrada nezavisne studije o proceni uticaja na životnu sredinu asfaltne baze koja se nalazi na Orašačkom putu.
 8. Prestanak nezakonite eksploatacije vodenih nanosa kako iznad tako i ispod vodozahvata na reci Vlasini
 9. Hitno rešavanje problema divlje deponije na Konopničkom putu.

 

Objavljeno: 07.04.2019 | Autor: InfoDesk
 • Arhive

 • Vremenske prilike

 • Kursna lista

 • Poslovni prostor u centru Vlasotinca