Dezinfekciono sredstvo na platou ispred zgrade opštine

Na platou ispred zgrade opštine u Vlasotincu, JKP Vodovod postavio je dva rezervoara zapremine od po 1000 litara sa dezinfekcionim sredstvom natrijum- hipohlorit, kao dodatna mera zaštite građanstva u borbi protiv- COVID – a 19. Svaki građanin može pojedinačno uzeti 1,5 litara ovog sredstva.

-Rezervoari će biti tu danas i sutra od 9 do 13 sati, a zatim ponovo radnim danima od ponedeljka. Građani prilikom točenja tečnosti dobijaju uputstvo za korišćenje, a isto se nalazi i na samim kanisterima. Po potrebi pomažu i volonteri – kaže direktor JKP Vodovod Zvonko Ilić.

Dezinfekciono sredstvo natrijum-hipohlorit je jedinjenje na bazi hlora. Koristi se isključivo za dezinfekciju površina (podova, hodnika, sanitarija, rukohvata).

Sredstvo nije namenjeno za dezinfekciju ruku, odeće, nameštaja, tepiha i životinja.

Ne treba ga koristiti zajedno sa drugim sredstvima i treba ga držati van domašaja dece, na tamnom i hladnom mestu. Sredstvo za dezinfekciju ne sme doći u dodir sa kožom, u slučaju kontakta sa kožom ili očima, isprati velikom količinom vode a slučaju da se proguta odmah potražiti lekarsku pomoć, stoji u uputstvu koje se deli građanima prilikom točenja.

 

Objavljeno: 09.04.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca