Do sada udomljeno 35 pasa

Pas kome su zaposleni u Prihvatilištu za napuštene životinje u Vlasotincu dali ime Dragana, razlikuje se od ostalih. Ona je pas invalid i koristi invalidska kolica namenjena životinjama.

-Našli smo je u Orašju, sredinom decembra. Smrvljene su joj obe šape zadnjih ekstremiteta i slomljena joj je kičma. Vodili smo je na snimanja, ali nema šanse da prohoda. Brinemo o njoj najbolje što možemo, međutim, nemamo u prihvatilištu uslove za invalidne pse. Zato pozivamo građane koji žele da je udome da mogu da dođu u prihvatilište i preuzmu je. Njoj treba posebna nega, neko ko će da brine o njoj celog dana. Kolica koja ona koristi su donacija našeg sugrađanina Jordana Šarića – kaže Tomislav Šušulić iz radne jedinice Zoohigijena u JKP Komunalac.

Prihvatilište za napuštene životinje u Vlasotincu počelo je sa radom sredinom prošle godine. Do sada je kroz njega prošlo oko 200 pasa od kojih je 35 udomljeno. Nakon tretmana koji, između ostalog, obuhvata čišćenje, sterilizaciju, kastraciju, vakcinaciju i čipovanje i koji traje dve do tri nedelje, psi se vraćaju na ulicu. Opština Vlasotince otkupila je parcelu koja se naslanja na prihvatilište s namerom da izgradi azil i tako trajno skloni pse sa ulica.

 

Objavljeno: 07.03.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca