Dobijena sredstva za formiranje jedinstvenog upravnog mesta u Vlasotincu

Opština Vlasotince jedna je od šest lokalnih samouprava koje su posredstvom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobile sredstva za formiranje jedinstvenog upravnog mesta. Reč je o mehanizmu za pružanje brže i kvalitetnije usluge građanima.

-Sada kad u Uslužnom centru podnesete, recimo zahtev za određeni dokument, morate kasnije, po završetku obrade tog zahteva da idete u drugu kancelariju da biste dobili dokument. Uvođenjem jedinstvenog upravnog mesta, vi konačni dokument dobijate na istom mestu gde ste i podneli zahtev – objašnjava koordinator projekta Marinko Đorđević.

Praktično, uslužni centar treba da se preobrati u jedinstveno upravno mesto, a građani da ne lutaju od kancelarije do kancelarije. Za to je neophodno da se rekonstruiše prostor, nabavi dodatna oprema, osavremeni postojeća IT oprema i uvedu novi servisi. Sve to trebalo bi da bude završeno u drugoj polovini 2020. godine, dodaje Đorđević.

Opština Vlasotince dobila je 6,5 miliona dinara, a pored nje sredstva za formiranje jedinstvenog upravnog mesta dobili su i Kuršumlija, Stara Pazova, Užice, Gornji Milanovac i Rača.

 

Objavljeno: 26.11.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca