Dobitnici nagrada u Guči na Miholjskom susretima u Konopnici

U ponedeljak 28. avgusta, na pravoslavni praznik Rođenja Presvete Bogorodice, u vlasotinačkom selu Konopnica biće održani Miholjski susreti. Ova manifestacija se treću godinu zaredom održava u vlasotinačkim selima, pod pokroviteljstvom Ministarstvo za brigu o selu.

Nakon liturgije, u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, na otvorenom će biti izložba fotografija koje prikazuju život na selu. U porti crkve održaće se kreativna dečja radionica, a u dvorištu Doma kulture biće turnir u stonom tenisu, šahovska simultanka, šut za tri poena, turnir u malom fudbalu i nadvlačenje konopca.

Najbolji mladi trubač ovogodišnjeg Sabora trubača u Guči Mateja Stanisavljević (11) i drugoplasirani orkestar Davida Antića, iz Vlasotinca, otvoriće večernji deo programa u kome će nastupiti i harmonikaš Andrija Đorđević i kulturno umetnička društva „Bratstvo“ i „Sveta Trojica“ . Biće proglašeni i pobednici konkursa za najbolje pesme o selu na dijalektu. Prisutne će pozdraviti i predsednik opštine.

Ovogodišnji Miholjski susreti sela u Konopnici završiće se koncertom narodne muzike – od 22 sata nastupiće popularni bend Savršen dan.

 

Objavljeno: 23.08.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca