Dobrodošli, prvaci

Osnovne škole na području vlasotinačke opštine ove godine bogatije su za 253 prvaka, koliko ih je danas selo u školske klupe. Njihovi roditelji su u petak počeli sa preuzimanjem novčane pomoći od po 5.000 dinara koju je lokalna samouprava ove godine namenila prvacima.

-Lep gest. Nismo očekivali. Čuli smo pre neki dan i otićićemo danas da podignemo novac – kaže majka koja je svog sina danas prvi put dovela u OŠ „8.oktobar“ u Vlasotincu.

Učenici starijih razreda pripremili su priredbu dobrodošlice za prvake, a srećan početak poželeo im je i direktor Živorad Đonić, koga će na tu funkciju ovih dana zameniti koleginica Svetlana Kocić, profesor matematike.

Zoran Todorović i Živorad Đonic

Zoran Todorović i Živorad Đonić

– Ja sam 22 godine u ovoj školi i niko nikada iz lokalne samouprave nije došao da poželi prvacima srećan početak. Ovo je prvi put da predsednik opštine dođe 1.septembra da nas obiđe u novoj školskoj godini. Zato vas molim jedan aplauz za gospodina Zorana Todorovića – rekao je odlazeći direktor jedne od dve vlasotinačke gradske škole.

prvaci-2
– Polazak prvaka u školu jeste veoma važan trenutak za decu i porodicu u celini. Lokalna samouprava je ove godine odvojila, po meni, skromnu, ali nadam se za roditelje ipak značajnu pomoć od 5.000 dinara po detetu. Nadam se da ćete ovde sticati znanja koja će vam koristiti u životu, ali da ćete, pre svega, postati dobri ljudi. Želim vam srećan početak i uspešno školovanje – rekao je predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.

Njegovi saradnici takođe su danas, prvog dana nove školske godine, obilazili učenike u drugim školama u opštini.

 

Objavljeno: 01.09.2014 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca