Dodeljena oktobarska priznanja i otvoreno prihvatilište za životinje

Povodom Dana opštine, u Vlasotincu su danas dodeljena oktobarska priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima, a na upotrebu je predata i zgrada Prihvatilišta za napuštene životinje.

Predsednik opštine Zoran Todorović obavestio je prisutne da da su Vlasotincu odobreni novi projekti koji se pretežno finansiraju sa viših nivoa vlasti.

-Zadovoljstvo mi je da vas obavestim da smo protekle nedelje dobili zvaničnu potvrdu Vlade Srbije da su nam odobreni projekti potpune rekonstrukcije obeju gradskih osnovnih škola – „Siniša Janić“ i „8.oktobar“ , kao i da nam je posredstvom „Srbijavoda“ odobreno 38,7 miliona dinara za sanacione radove u zoni vodozahvata Boljare, čime će se poboljšati vodosnabdevanje u vreme obilnih padavina. Na isti način odobreno nam je 29 miliona dinara za sanaciju regulisanog toka reke Vlasine u Vlasotincu, kao i za povećanje propusne moći rečnog korita u Konopnici i Stajkovcu, do uliva Vlasine u Južnu Moravu u dužini od 4,5km – to je veoma važno za naše žitelje u tom kraju rekao je Todorović.

On je dodao da je pobornik ideje “da uvek može bolje”, ali da smatra da se u datim okolnostima i u suočavanju sa nizom svakodnevnih izazova uradilo najviše što se moglo u proteklih godinu dana.


OKTOBARSKA PRIZNANJA

Diplome 10.oktobar dobili su: Predškolska ustanova „Milka Dimanić“, državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović, ministar pravde Nela Kuburović, Bojana Gažo iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Jadranka Mitrović iz Studenstskog centra Univerziteta u Beogradu, profesor srpskog jezika i autor monografije o Vladi Iliću Saša Stanković, košarkaški trener Saša Grujić, opštinski većnik Zoran Stamenković i posthumno, glumac Bogoljub Mitić Đoša. Pohvale 10. Oktobar pripale su profesoru hemije u OŠ „Siniša Janić“ Milanu Kaliniću i slikaru iz Vučja Bati Anđelkoviću.

Oktobarsko priznanje u vidu pohvale sa novčanom nagradom od 10.000 dinara dodeljeno je: Veljku Miloševiću iz Boljara, učeniku srednje muzičke škole „Stanislav Binički“, učenicima vlasotinačke gimnazije Dimitriju Pavloviću, Jovanu Stankoviću i Teodori Stefanović i mladim bokserima Ognjenu Mitiću i Aleku Andrejeviću.

U ime nagrađenih zahvalili su se prof. Saša Stanković i državni sekretar Dragan Stevanović.

– Svi smo mi deo tima koji širi lepe vesti o Vlasotincu godinama. Posebno mi je drago što ima mnogo mlađih od mene koji su dobili oktobarsko priznanje, što će reći da Vlasotince ima budućnost i da ne treba da se brinemo – rekao je Stanković.

– Ministartsvo privrede zaista jeste prisutno u Vlasotincu. Ako analiziramo ono što smo uradili u 2017. I što ćemo uraditi u narednoj godini, to su stvari na koje moramo da budemo ponosni. Mogu da potvrdim da se vlasotinačka lokalna samouprava odgovorno i domaćinski ponašala i da Vlada ima obavezu da je prati u njenim idejama – rekao je Stevanović.Borka Mitić i Zoran Todorović

PRIHVATILIŠTE ZA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE

Objektom prihvatilišta ubuduće će upravljati JKP Komunalac u okviru koga je formirana služba zoohigijene i čiji su radnici prošli nephodnu obuku, rečeno je na skupu.

– Danas imamo objekat u kome će se na zakonit i human način tretirati napuštene životinje, a kada se završi nabavka vozila za hvatanje nezbrinutih životinja, prihvatilište će početi sa radom u punom kapacitetu – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović i dodao da je objekat danas predat na upotrebu vlasotinačkom Komunalacu.

Govoreći o saradnji sa lokalnom samoupravom u Vlasotincu, nacionalni menadžer Evropskog progresa Marko Vujačić rekao je da je ova organizacija do sada sarađivala na 15-ak projekata sa opštinom Vlasotince.

– Projekta doprinosi zaštiti životinja I koncipiran je u skladu sa zakonom I pravilima dobre evropske prakse – naglasio je Vujačić.

Koordinator za lokalni ekonomski razvoj u vlasotinačkoj opštini marinko Đorđević govorio je o međuopštinskoj saradnji jer je projekat prihvatilišta realizovanu saradnji sa opštinom Bojnik.

– Definisali smo nadležnosti, odgovornosti, smanjujemo izdvajanja iz opštinskog budžeta, a za napuštene životinje obezbeđujemo humanije uslove – rekao je Đorđević.

Lokalna samouprava konsultovala je, kako je rečeno, prilikom realizacije ovog projekta I Društvo za zaštitu životinja Protekta u Vlasotincu, čiji je predstavnik Borka Mitić prisustvovala svečanosti.


 

Objavljeno: 10.10.2017 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca