Dodeljene jednokratne novčane nagrade najboljim učenicima, studentima i mladim talentima

U sali Skupštine opštine danas su podeljena rešenja o dodeli jednokratnih novčanih nagrada najboljim učenicima, studentima i mladim talentima. Novčane nagrade dodeljene su na osnovu raspisanog konkursa i ispunjavanju svih propisanih, proceduralnih radnji. Predsednik opštine Bratislav Petrović je u ime lokalne samouprave pozdravio prisutne i čestitao im na postignutim rezultatima. Predsednik je poručio mladima da je znanje kapital koji mogu i moraju da iskoriste na najbolji način, bez obzira na kakva iskušenja budu nailazili kroz život.

„Čestitam svim dobitnicima nagrada na uloženom trudu, radu i zalaganju, jer je to dovelo do rezultata koje mi danas nagrađujemo. Male sredine, poput naše, možda ne mogu da odgovore ambicijama naše dece, zato ne smemo da prestanemo da se trudimo da stvaramo bolje uslove za život i rad. U saradnji sa Republikom Srbijom, stotine miliona dinara uložili smo u školske objekte i opremu, i nastavljamo dalje da radimo. Sa mesta predsednika opštine mogu da vam poručim da nastavite da napredujete, da učite i da jednog dana vi dođete na ovo mesto i nekoj drugoj deci omogućite da se razvijaju, uče i stvaraju nove prilike. Znanje vam niko ne može oduzeti i zato hrabro kroz život“, istakao je predsednik Petrović.

Da naša opština ima talentovane i uspešne mlade ljude potvrdilo se i ove godine upravo po broju onih koji su se prijavili na ovogodišnji konkurs.

„Ove godine na konkurs za dodelu jednokratnih novčanih nagrada 58 učesnika ispunjavalo je propisane kriterijume. Sa po 30.000 dinara nagrađena su 32 studenta, dvadesetoro mladih talenata nagrađeno je sa po 20.000 dinara, dvoje učenika generacije srednjih škola takođe sa po 20.000 dinara i četvoro učenika generacije osnovnih škola sa po 10.000 dinara“, rekla je Ivana Stanojević, predsednik opštinske komisije.

Zahvaljujući se na nagradi, Saška Janković, studentkinja četvrte godine Fakulteta političkih nauka u Beogradu ovom prilikom je kazala:

„Nagrada mi mnogo znači jer pre svega pokazuje da naša opština i dalje nastavlja da brine o mladim ljudima, koji su napustili svoje mesto i nastavili školovanje u drugim gradovima. Iskreno se nadam da ću biti u prilici da se vratim u svoj grad. Poručila bih svim mladim ljudima da ne odustaju od svojih želja i ambicija, da budu uporni, radni i vredni ali i da znaju da će uvek imati gde da se vrate, da ovde uvek neko brine o njima i prati sve ono što oni postižu“.

Filip Petrović, student treće godine Elektronskog fakulteta u Nišu kaže:

„Drago mi je da je u Vlasotincu ustaljena praksa da se iz godine u godinu nagrađuju studenti, učenici i mladi talenti iz svih oblasti. Meni, a verujem i svima ostalima, nagrada je i podstrek za postizanje daljih uspeha i napredovanja. I, ne samo u školovanju, već je i motivacija za uspehe u mnogim drugim oblastima“.

 

Objavljeno: 11.07.2024 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca