Dodeljene nagrade pobednicima konkursa „Dopiši pesmu“

Narodna biblioteka „Desanka Maksimović“ je povodom Vukove nedelje raspisala konkurs neobičnog naziva „Dopiši pesmu“ u kome se od učenika tražilo da koristeći maštu stanu rame uz rame sa velikim srpskim pesnicima Branom Crnčevićem i LJubivojem Ršumovićem i svojim stihovima nastave stihove pomenutih pesnika.

„Na taj način smo želeli da podstaknemo kreativnost dece i pomognemo im da sami sebe dožive kao pesnike. Stiglo nam je mnogo radova iz gotovo svih matičnih škola sa teritorije opštine, što nam govori da smo bili na dobrom putu kada smo odabrali ovakvu temu“, rekla je Jelena Lepojević u uvodnoj reči.

Srba Takić, direktor biblioteke se zahvalio učesnicima konkursa, njihovim učiteljima i nastavnicama što su učešćem na ovom svojevrsnom takmičenju upotpunili Vukovu nedelju.

„Svojim radovima i zadatim stihovima ukrstili ste pera sa najvećim srpskim pesnicima, pokazali ste svoju kreativnost i sami se osetili kao pesnici. Ja se nadam da će to da vas podstakne da ispevate svoje pesme o zavičaju kao lepom i srećnom mestu“, istakao je Srba Takić.

Stihove LJubivoja Ršumovića, Brane Crnčevića i neke od nagrađenih radova čitale su Dunja Ilić, Mila Jović i Jana Ilić, učenice četvrtog razreda OŠ „8. oktobar“.

Prvo mesto u kategoriji nižih razreda je osvojila Ivana Živković, učenica OŠ „Dositej Obradović“ u Svođu, drugo mesto Hana Đorđević, učenica OŠ „8. oktobar“, a treće mesto Aleksa Miljković, učenik iste škole.

U kategoriji viših razreda je pobedio Jovan Milošević, učenik OŠ „25. maj“ u Gornjoj Lopušnji, drugo mesto je pripalo Anđeli Manojlović, učenici OŠ „Karađorđe Petrović“ u Kruševici, dok su treće mesto zauzele Anja i Nađa Cakić, učenice OŠ „Sveti Sava“ u Gložanu“.

Pobednicima konkursa nagrade je uručila Selena Vidojević, članica žirija, dok je za muzički deo programa bila zadužena Nina Valčić, učenica trećeg razreda OŠ „8. oktobar“ koja je nedavno na Prvom muzičkom festivalu „Minja Subota“ u Beogradu osvojila prvu nagradu. Ona se publici ovoga puta predstavila dečjim izvornim pesmama.

 

Objavljeno: 11.11.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca