Dodeljene novčane nagrade studentima

Najbolji studenti vlasotinačke opštine, njih 55-oro sa prosekom iznad 9, dobilo je rešenja o dodeli novčanih nagrada u pojedinačnom iznosu od 27.000 dinara. Među njima, sedmoro ih je sa prosečnom ocenom 10. Opština Vlasotince izdvojila je ove godine 1,5 miliona dinara za ovaj nagradni fond, što je 50% više u odnosu na prethodnu godinu.

– Kada sam pre dve godine razgovarao sa studentima na ovom istom mestu, istim povodom, rekao sam da ću se založiti da budućim akademskim građanima damo i više novca od onog koji smo tada izdvojili. Raduje me što iz godine u godinu raste broj studenata sa prosečnom ocenom iznad devet jer to znači da ste shvatili da znanjem možete postići uspeh – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović

On je naglasio da se lokalna samouprava trudi da stvara uslove koji će mladima omogućiti da ostanu u svom mestu nakon završenih studija.


Zamenik predsednika opštine Slavoljub Mitov poručio je studentima da su u znanju moć i spas.

– Nije bilo lako naći posao ni pre dve ili tri decenije, ali vi morate da se borite, da uđete u ring. Nemojte da sedite skrtštenih ruku – poručio je studentima.

Da nastave da uče i da se ne libe posla, akademcima je savetovao i predsednik SO Vlasotince Miroslav Ranđelović.

– Vi imate razloga da budete ponosni na svoj rad, kao i sredina iz koje dolazite. Znanje može i da se sakrije, a neznanje se uvek pokaže – rekao je Ranđelović.

Predsednik komisije koja odlučivala po konkursu Boban Petrović, naglasio je da se iz godine u godinu povećava broj studenata čija je prosečna ocena iznad devet.

– Pre šest godina, kada smo prvi put dodeljivali nagrade, imali smo 27 prijavljenih sa ovim prosekom. Naredne ih je bilo 30, zatim 33, a ove ih je 55 – rekao je Petrović.

U ime nagrađenih zahvalila je baka doktoranta hemijskih nauka Aleksandra Krstića, Ljiljana Gmitrović. Ona je zahvalila lokalnoj samoupravi što brine o vrednim i talentovanim studentima.


 

Objavljeno: 30.03.2016 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca